nieuws

Biscuiterie Seghers neemt Nederlandse sectorgenoot over

Economie & Bedrijven

Biscuiterie Seghers neemt Nederlandse sectorgenoot over

Biscuiterie Seghers neemt het Nederlandse Euro Pâtisserie over om zo de volgende stap te zetten in zijn groeiverhaal. Beide koekjesbakkerijen maken gebak voor de huismerken van grote retailers. “Door de krachten van beide bedrijven te bundelen, zijn we klaar om in de toekomst onze marktpositie verder te versterken, ook over de grenzen heen”, zegt CEO Joris Seghers. Seghers – Euro Pâtisserie komt zo in de top 10 van de grootste koekproducenten in de Benelux.

De aandelen van Euro Pâtisserie komen voor 100% in handen van Biscuiterie Seghers. De nieuwe groep is goed voor een gezamenlijke jaaromzet van ruim 85 miljoen euro. Dankzij de overname moet tegen 2020 de kaap van 100 miljoen omzet bereikt worden. De nieuwe groep stelt 70 mensen tewerk in België en nog eens 250 in Nederland. De tewerkstelling blijft ook na de overname gegarandeerd. De dagelijkse leiding is in handen van de broers Joris en Pascal Seghers. Frits Veldwijk, directeur van Euro Pâtisserie, blijft nog enkele jaren aan boord van de groep, om met zijn ervaring mee de koers te helpen bepalen.

Grotere afzetmarkt

Met de overname door Biscuiterie Seghers (foto) van Euro Pâtisserie kan nu een nog groter afzetgebied worden bereikt. Vanuit België vertrekken de koekjes naar ruim 15 landen, hoofdzakelijk in Europa. De koekjes die in Nederland worden gebakken zijn in 40 (andere) landen terug te vinden, en dan vooral in Engeland en Duitsland.

Reageer op dit artikel