nieuws

Bpost neemt logistieke partner Hello Fresh over

Economie & Bedrijven

Bpost neemt logistieke partner Hello Fresh over

bpost heeft een akkoord gesloten rond de overname van 100% van de aandelen van Leen Menken Foodservice Logistics BV. Het bedrijf wordt een hoeksteen binnen de “Fresh Food” business unit van bpost. Leen Menken Foodservice Logistics is de logistiek partner van HelloFresh.

Leen Menken Foodservice Logistics is een Nederlands familiebedrijf, al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in de opslag, voorbereiding en levering van bestellingen van verse en bevroren voedingswaren. Het bedrijf heeft 85 vaste medewerkers. Het Nederlandse bedrijf rapporteert een verwachte omzet van 27 miljoen euro in 2017, met een verwachte EBITDA van 500 duizend euro. De klantenportfolio van Leen Menken bestaat voornamelijk uit fast food ketens en ander e-commerce spelers binnen de voedingssector.

Groei in gespecialiseerde logistiek

De overname kadert binnen de strategie om verder te groeien in gespecialiseerde logistieke activiteiten voor de Benelux en ondersteunt de verdere ontwikkeling van onze koude keten logistiek. Leen Menken Foodservice Logistics zal een hoeksteen worden binnen de “Fresh Food” business unit van bpost en draagt bij met grondige marktkennis en een uitgebreide klantenportfolio.

Hello Fresh

Leen Menken Foodservice Logistics is de logistiek partner van HelloFresh. HelloFresh optimaliseert flink op het gebied van de logistieke dienstverlening. In samenwerking met Leen Menken startte in oktober vorig jaar de bouw van een nieuw distributiecentrum in Bleiswijk. Met een oppervlakte van meer dan 20.000m2 heeft HelloFresh de mogelijkheid meer huishoudens te bedienen waarbij ze de service nog persoonlijker en flexibeler kunnen inzetten. Daarnaast draagt het gebouw het BREEAM – Excellent certificaat. Dit is het meest gebruikte duurzaamheidskeurmerk in de bouw ter wereld.

 

Reageer op dit artikel