nieuws

Europees EAAP congres in 2019 in Gent

Economie & Bedrijven

Europees EAAP congres in 2019 in Gent

Precies 70 jaar na de stichting van de European Federation for Animal Science (EAAP) in Parijs komt de organisatie van 26 tot 30 augustus 2019 met zijn jaarlijks internationaal congres naar het ICC in Gent. Het is van 1977 geleden dat die eer ons land te beurt viel, laat ILVO weten.

Het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) zal in 2019 de gastheer zijn voor het jaarlijkse congres van de European Federation for Animal Science, het grootste Europese wetenschappelijke congres rond dierlijke productie. 

EAAP

Het jaarlijkse congres, volgend jaar in ICC Gent (foto), vormt het podium voor meer dan 1.000 presentaties met minstens evenveel aanwezigen. In de programmatie zit het hele wetenschappelijke scala: genetica, voeding, welzijn, diermanagement en gezondheid, fysiologie, rundvee-, schapen- en geiten-, varkens-, pluimvee- en paardenproductie en dierlijke landbouwsystemen.

Vele uitdagingen

“De dierlijke sector heeft in een dichtbevolkte regio als de onze te kampen met vele uitdagingen”, aldus Sam De Campeneere van ILVO. “In Vlaanderen en in België zijn er ook heel wat partijen bezig met onderzoek in de dierlijke sector. Hoe meer partijen rond eenzelfde thema werken, des te belangrijker wordt uitwisseling van kennis en samenwerking.”

Ook op internationaal niveau

Hetzelfde geldt volgens De Campeneere op het internationaal niveau. “Wij hebben in het verleden al vaker meer kracht kunnen geven aan ons Vlaams onderzoek door internationaal te netwerken. Vandaar het belang van een organisatie als EAAP die als landenfederatie dergelijke samenwerking nastreeft voor de dierlijke productie en het jaarlijkse congres waar het uitgebreide netwerk samenkomt.”

 

Reageer op dit artikel