nieuws

d’Arta breidt uit in Yorkshire

Economie & Bedrijven

d’Arta breidt uit in Yorkshire

Het West-Vlaamse diepvriesbedrijf d’Arta investeert in een nieuwe fabriek in het Engelse graafschap Yorkshire. De opening is voorzien in juni.

Het voedingsbedrijf d’Arta heeft al eigen productie- en salescapaciteit in het Verenigd Koninkrijk maar voegt daar nu nog een site aan toe. Het betreft een greenfield investering. In Yorkshire zal het vooral draaien om erwten, een van de vele groenten die d’Arta op de markt brengt.

Dertig jaar

Het West-Vlaamse bedrijf werd dertig jaar geleden opgericht in Ardooie door Johan Talpe en Jean-Pierre De Backere. De initiële capaciteit bedroeg toen 20.000 ton. Het bedrijf van toen is inmiddels uitgegroeid tot één van de leidende diepvriesbedrijven in de regio en telt het ruim 360 medewerkers. Naast de hoofdzetel in Ardooie (foto) is er ook een productiebedrijf in Portugal. Het streven is om in een zo kort mogelijke tijd de producten van het veld te verwerken tot gezonde, vriesverse producten. In de strategie staan zaken als innovatie, ecologie en een aantrekkelijk HR-beleid centraal.

 

Reageer op dit artikel