nieuws

Bavaria gaat verder als Swinkels Family Brewers

Economie & Bedrijven

Bavaria gaat verder als Swinkels Family Brewers

Swinkels Family Brewers is de nieuwe naam voor het moederbedrijf van onder meer Palm Belgian Craft Brewers in België. De introductie van deze handelsnaam en nieuwe identiteit die daarmee gepaard gaat, is de volgende stap in de strategie van de Nederlandse brouwerij om de breedte van het merkenportfolio te benadrukken en de lokale en internationale positie verder te verstevigen.

Bovenal biedt het de kans voor de brouwer om zich nadrukkelijk te positioneren als echte onafhankelijke familiebrouwer. Na jaren van groei heeft het bedrijf inmiddels zes brouwerijen en tientallen merken. Het familiebedrijf groeide onder meer door overnames, waaronder die van Palm Belgian Craft Brewers in mei 2016.

Eerder al werden er samenwerkingen opgezet met bierbrouwerij de Koningshoeven en de Molen. Naast de verschillende biermerken zijn CereX, producent van natuurlijke moutextracten en Holland Malt, wereldspeler in moutproductie, belangrijke bedrijfsonderdelen van Swinkels Family Brewers Holding N.V..

Swinkels Family Brewers

Directievoorzitter Jan-Renier Swinkels: “De keuze voor de nieuwe naam Swinkels Family Brewers komt voort uit wat ons met elkaar verbindt. Al onze brouwerijen hebben hun eigen historie en karakter, maar we delen de passie voor bier, vakmanschap en een gezonde dosis ondernemersgeest. Dat zijn de familiewaarden waarmee we al 300 jaar succesvol zijn. En vandaag de dag horen hier brouwerijen bij die ons aanvullen en goed bij ons passen. Zo voelt iedereen zich thuis in onze “familie”.

Nieuwe huisstijl

Met de nieuwe naam wordt een volledig nieuwe huisstijl geïntroduceerd die naar alle uitingen op bedrijfsniveau zal worden door vertaald. In het logo van Swinkels Family Brewers is een schild te herkennen dat symbool staat voor een familiewapen. De hopbel staat als belangrijke grondstof voor het brouwen van bier. De ‘S’ staat voor de familienaam Swinkels, een symbool voor authenticiteit, continuïteit en onafhankelijkheid. Het woord ‘Family’ staat niet alleen voor de familie Swinkels, de aandeelhouders, maar voor iedereen die er bij hoort. ‘Brewers’ refereert aan de medewerkers en hun vakmanschap.

Reageer op dit artikel