nieuws

2 nieuwe SIAL initiatieven: Alter’Native Food & Future Lab

Economie & Bedrijven

2 nieuwe SIAL initiatieven: Alter’Native Food & Future Lab

Na een succesvolle start in 2016, organiseert de voedingsmiddelenvakbeurs SIAL dit jaar, van 21 t/m 25 oktober, wederom speciale beursruimtes voor opkomende sectoren: Alter’Native Food & Future Lab.

Naast het aanbod van ruim 7.000 exposanten, ingedeeld per sector of per geografische regio, kunnen de 160.000 verwachte internationale bezoekers op de SIAL terecht voor het ontdekken van een compleet beursprogramma, zoals de innovatieprijzen, conferenties en rondetafelgesprekken.

Alternative Food, een wereldwijd fenomeen

Het succes van de Alternative Food sector wordt met name gedreven door de aandacht voor de gezondheid en het plezier van eten. De vraag naar bijvoorbeeld producten op basis van plantaardige eiwitten (tarwe-eiwitten, soja, peulvruchten, etc) en ook de vraag naar producten met originele smaken en texturen, met aandacht voor welzijn, is enorm. Wereldwijd beschouwt een derde van de consumenten dat biologische ingrediënten grote invloed hebben op hun aankoopbeslissing (bron: Food 360° Kantar TNS).

Lab gericht op de toekomst van voedingsmiddelen

Al sinds de eerste beurseditie gaat de aandacht van de SIAL uit naar innovatie van voedingsmiddelen. Bijna 10% van alle innovaties wereldwijd worden gepresenteerd door SIAL exposanten. In 2018 vormt de SIAL Paris opnieuw het grootste laboratorium voor de foodindustrie, waar professionals duizenden nieuwe producten kunnen ontdekken. Het nieuwe evenement Future Lab gaat nog een stapje verder met de presentatie van met Europese start-ups, mondiale studies en belevingsruimtes voor een helder inzicht in de toekomstige ontwikkelingen van de sector.

#SIALFUTURELAB

Het Future Lab van de SIAL, gelegen aan de ingang van hal 6, vormt een projectie van de toekomst. Een ruimte waarin droom en realiteit elkaar kruisen in de drie verschillende evenementenruimtes van het Future Lab:

#SIALFOODLAB

Het Food Lab van de SIAL behandelt thema’s die de kern vormen van onze voedselproblemen in een niet heel verre toekomst, zoals alternatieve eiwitten in het jaar 2030, digitale ondersteuning voor thuisgemaakte producten, de gevolgen van kunstmatige intelligentie op onze voedingsgewoonten.

#SIALRISINGSTARTUP

In deze beursruimte voor innovatieve Europese start-ups staan ongeveer 50 nieuwe Europese ondernemingen met oplossingen voor toekomstige voedingsmiddelen. Deze start-ups zijn geselecteerd vanwege hun durf en inventiviteit en kunnen hier, in samenwerking met het Europese universitaire netwerk, nieuwe producten, diensten en verpakkingen onder de aandacht brengen van ondernemers, investeerders, potentiële klanten en de media.

#SIALVRLAB

De ruimte voor Virtual Reality is georganiseerd in samenwerking met Laval Virtual / EasyCom, en neemt bezoekers mee op een virtuele reis door de voedingsmiddelsector. Hier ontdekken bezoekers hoe deze technologie onze dagelijkse voeding gaat revolutioneren, in het restaurant, op het werk of thuis.

Meer informatie

Meer informatie over de SIAL is te vinden op de beurswebsite.

Reageer op dit artikel