nieuws

Miko minder afhankelijk van Britse horeca

Economie & Bedrijven

Miko minder afhankelijk van Britse horeca

Miko maakt 31 augustus de overname bekend van het Britse The Office Coffee Company. Dit bedrijf draait met 16 medewerkers een omzet van nagenoeg 2 miljoen euro. Miko wil minder afhankelijk zijn van de horeca.

“De overname van The Office Coffee Company heeft als doel om in het Verenigd Koninkrijk onze aanwezigheid in de kantorenmarkt te versterken en dus iets minder afhankelijk te worden van horeca”, aldus Frans Van Tilborg, CEO van de Miko-groep. Miko is al meer dan 200 jaar actief in koffieservice en sinds een 45-tal jaren in kunststofverpakkingen, en werd in 1998 geïntroduceerd op Euronext Brussel.

Tweepijlerstrategie

Miko volgt een “tweepijlerstrategie” waarbij de kernactiviteiten – koffieservice en kunststofverpakkingen – nagenoeg zelfstandige entiteiten zijn met elk hun eigen management, zodat beide activiteiten een eigen groeipad kunnen volgen. De groep haalde in 2017 een omzet van 205 miljoen euro, waarvan 53 % in het koffiesegment en 47 % in het kunststofsegment. Miko is een internationale groep met eigen ondernemingen in België, Frankrijk, Engeland, Nederland, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Polen, Tsjechië, Slowakije, Indonesië en Australië.

Reageer op dit artikel