nieuws

“Post-Brexit zakendoen met het VK: prepare for the worst, hope for the best.”

Economie & Bedrijven

“Post-Brexit zakendoen met het VK: prepare for the worst, hope for the best.”

FoodDrinkEurope is geen voorstander van een handelsakkoord tussen het VK en de EU, omdat dit niet kan tegemoetkomen aan alle noden van de Europese voedingsindustrie, met haar geïntegreerde productieketen, waarbij ingrediënten en producten vaak meermaals de grens overgaan.

FoodDrinkEurope, de vertegenwoordiger van de Europese voedingsindustrie, verwacht marktverstoring, onder andere door uiteenlopende vereisten rond oorsprongsregels. In de plaats wil FoodDrinkEurope een douane-unie die volgens haar de beste garantie biedt op een blijvende vlotte handel en productie in Europa. FoodDrinkEurope publiceerde eind juni haar standpunt rond de toekomstige relatie, die mee werd opgesteld door de Britse Food and Drink Federation (FDF)

Harmonisatie voedselstandaarden

Daarnaast zal reglementaire harmonisatie rond voedselstandaarden in de toekomstige relatie cruciaal zijn. FoodDrinkEurope raadt dan ook aan dat de Britse Food Standards Agency blijft deelnemen aan de European Food Safety Authority (EFSA).

Meer informatie: Post-Brexit zakendoen met het VK: prepare for the worst, hope for the best, Fevia, juli, 2018

 

 

Reageer op dit artikel