nieuws

SodaStream International overgenomen door PepsiCo

Economie & Bedrijven

SodaStream International overgenomen door PepsiCo

Het Israëlische bedrijf SodaStream, producent van bruiswatertoestellen, is overgenomen door de Amerikaanse frisdrankproducent PepsiCo.

Beide bedrijven zien de overname als een goede keuze en de overname werd dan ook unaniem goedgekeurd door de Raden van Bestuur.De aandelen van het bedrijf zijn voor 144 dollar per aandeel verkocht waarmee de totale waarde van de transactie op 3,2 miljard dollar komt. 

Gezondheid en welzijn

PepsiCo wil met de overname gezondheid en welzijn bevorderen door middel van een milieuvriendelijke, betaalbare en gebruiksvriendelijke drankoplossing. “PepsiCo en SodaStream zijn een inspirerende match”, zegt Indra Nooyi, voorzitter en CEO van PepsiCo. “Daniel en zijn team hebben een buitengewoon bedrijf opgebouwd dat consumenten de mogelijkheid biedt om fantastisch lekkere drankjes te maken en tegelijkertijd de hoeveelheid geproduceerd afval te verminderen. Die focus is goed afgestemd op onze filosofie om meer voedzame producten te maken en onze ecologische voetafdruk te beperken. Samen kunnen we onze gedeelde visie van een gezondere, meer duurzame planeet bevorderen.”

Expansie en innovatie

Voor SodaStream is de overname een kans om gebruik te kunnen maken van de distributiemogelijkheden en expertise van PepsiCo op gebied van marketing. Hiermee hoopt het bruiswatermerk een sterkere positie te bemachtigen voor verdere expansie en innovatie. Daniel Birnbaum, CEO van SodaStream: “Vandaag is een belangrijke mijlpaal in het SodaStream-verhaal. Dit is een bevestiging van onze missie om consumenten over de hele wereld gezonde, eenvoudige en milieuvriendelijke drankoplossingen te bieden. We zijn vereerd om door PepsiCo te worden gekozen voor de thuisbereiding van dranken, en zo de consument meer keuzes te bieden.”

Reageer op dit artikel