nieuws

Coca-Cola koopt koffiegigant Costa

Economie & Bedrijven

Coca-Cola koopt koffiegigant Costa

Coca cola neemt de koffieketen Costa over. Coca-Cola betaalt zo’n 4,4 miljard euro voor één van de grootste koffieketens ter wereld.
Costa wordt overgenomen van het Britse Whitebread, een bedrijf actief in de hotel- en restaurantsector. Whitebread kocht Costa in 1995 voor negentien miljoen pond. In die tijd nam het bedrijf flink in waarde toe en groeide het aantal verkooppunten toe tot vierduizend wereldwijd.

Ambitie

“Costa geeft Coca-Cola meer capaciteit en expertise in koffie, en ons systeem kan kansen creëren om het merk Costa wereldwijd te laten groeien”, aldus Coca-Cola- ceo James Quincey. “Warme dranken is één van de weinige segmenten van de totale drankenbusiness die Coca-Cola niet heeft. Met Costa hebben we een sterke ingang tot de koffiemarkt.”

 

Overnamegolf

Coca-Cola nam al eerder een minderheidsbelang in sportdrankmaker Bodyarmor. Hiermee versterkt het bedrijf zijn activiteiten buiten suikerhoudende frisdrank. Costa was nog één van de weinige koffieketens die te koop was, na een grote overnamegolf in deze sector.

 

 

 

Reageer op dit artikel