nieuws

Zes bedrijven richten babynutrition.be op

Economie & Bedrijven

Zes bedrijven richten babynutrition.be op

DSM, Hero, Inex, Mead Johnson Nutrition, Nestlé en Nutricia hebben onder de naam babynutrition.be – binnen Fevia – de Belgische Federatie voor baby- en peutervoeding opgericht. Ze vertegenwoordigt levensmiddelenbedrijven die voedingsmiddelen en -ingrediënten op de Belgische markt brengen die specifiek geschikt zijn voor baby’s en peuters van 0 tot 3 jaar. Maud Sermeus is benoemd tot Secretaris-Generaal

De babyvoeding sector is één van de strengst wettelijk geregelde sectoren in de Europese Unie, met wet- en regelgeving op het gebied van onder meer voedselveiligheid, voedingssamenstelling, etikettering en reclame. De huidige Europese en nationale wetgeving stelt regels vast voor volledige zuigelingenvoeding, opvolgzuigelingenvoeding, bewerkte voedingsmiddelen op basis van granen, babyvoeding, dieetvoeding voor medisch gebruik en “groeimelk”.

babynutrition.be

Met de oprichting van babynutrition.be bundelen DSM, Hero, Inex, Mead Johnson Nutrition, Nestlé en Nutricia hun krachten om onderwerpen aan te pakken met betrekking tot de volgende productcategorieën: volledige zuigelingenvoeding, opvolgzuigelingenvoeding, bewerkte voedingsmiddelen op basis van granen, babyvoeding, dieetvoeding voor medisch gebruik en “groeimelk”.

De Belgische federatie voor baby- en peutervoeding legt haar focus op het informeren van haar leden over het geldende regelgevingskader en lopende ontwikkelingen en het uitwisselen van kennis met beleidsmakers. De Belgische Federatie voor baby- en peutervoeding treedt ook op als woordvoerder tegenover relevante stakeholders door een proactieve dialoog met hen aan te gaan.

Secretaris-Generaal

Maud Sermeus studeerde voedings- en dieetkunde aan het Instituut Paul Lambin in Brussel. Ze is actief in de voedingsindustrie sinds 2000 als food policy advisor bij Fevia. “De afgelopen 18 jaar bij Fevia, heeft Maud uitgebreide expertise in de levensmiddelenwetgeving en ruime ervaring opgedaan met het behartigen van de belangen van alle Belgische voedingsbedrijven. Dit zijn onbetwistbare troeven voor onze nieuwe federatie babynutrition.be”, zegt Ines De Zwaef – Nestlé, Voorzitter van de Belgische Federatie voor baby- en peutervoeding.

Geïntegreerd binnen Fevia

Op administratief vlak is de federatie babynutrition.be een aparte vereniging met haar eigen bestuursorgaan, maar is volledig geïntegreerd in Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie.

 

Reageer op dit artikel