nieuws

Inge Bruynooghe lid raad van bestuur Miko

Economie & Bedrijven

Inge Bruynooghe lid raad van bestuur Miko

Inge Bruynooghe wordt lid van de raad van bestuur van Miko. Zij groeide letterlijk op tussen de koffiebonen. Haar vader was eigenaar van de koffiebranderij die in West-Vlaanderen actief was onder de bekende merknaam “Bruynooghe – we hebben een boontje voor u…” Het merk is nog steeds sterk in de regio, en behoort sinds eind jaren ‘90 aan Miko.

Na haar opleiding tot handelsingenieur aan de KU Leuven en het behalen van een MBA aan de Cornell University in de Verenigde Staten, heeft Inge Bruynooghe tijdens haar professionele carrière met succes meerdere senior management posities behartigd binnen Philips, en dit in een internationale context met posities in China, Nederland en België. In haar laatste functie was zij Managing Director Philips Lighting Belgium in Turnhout.

Flanders Make

Daarnaast is Bruynooghe momenteel lid van de Raad van Bestuur van “Flanders Make”, zijnde een strategisch research centrum voor de maakindustrie, alsook van “Open Manufacturing Campus” in Turnhout.

Miko

Miko is al meer dan 200 jaar actief in koffieservice en sinds een 40-tal jaren in kunststofverpakkingen, en werd in 1998 geïntroduceerd op Euronext Brussel. De onderneming volgt een “tweepijlerstrategie” waarbij de kernactiviteiten – koffieservice en kunststofverpakkingen – nagenoeg zelfstandige entiteiten zijn met elk hun eigen management, zodat beide activiteiten een eigen groeipad kunnen volgen. De groep haalde in 2017 een omzet van 205 miljoen euro, waarvan 53 % in het koffiesegment en 47 % in het kunststofsegment. Miko is een internationale groep met eigen ondernemingen in België, Frankrijk, Engeland, Nederland, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Polen, Tsjechië, Slowakije, Indonesië en Australië.

 

Reageer op dit artikel