nieuws

Carrefour en Louis Delhaize bundelen aankoop

Economie & Bedrijven

Carrefour en Louis Delhaize bundelen aankoop

Carrefour België en aankoopcentrale Provera Belux, de aankoopcentrale van de groep Louis Delhaize, kondigden 13 november aan dat zij een akkoord hebben gesloten om producten voor België en Luxemburg gezamenlijk aan te kopen.

Het akkoord tussen Carrefour België en aankoopcentrale Provera Belux heeft vandaag betrekking op de 140 belangrijkste leveranciers, voornamelijk actief in de categorieën van fast moving consumer goods, waaronder droge voeding. Verswaren worden niet gezamenlijk aangekocht, omdat de winkelketens zich daarmee differentiëren. Volgens de overeenkomst zullen de aankopers van Carrefour België deze opdracht voor beide retailers uitvoeren. Alle betrokken enseignes blijven onafhankelijk en behouden hun eigen commerciële dynamiek. Het akkoord maakt van de aankoopcentrale van Carrefour België de op een na grootste van het land.

Onderhandelingen starten 1 januari

Vanaf 1 januari 2019 zullen de aankopers van Carrefour België de onderhandelingen met de 140 belangrijkste leveranciers, voeren voor de zowat 800 winkels van Carrefour België (Hypermarkten Carrefour, Carrefour Market, Carrefour Express en Drive) en de ongeveer 600 Belgische en Luxemburgse winkels en verkooppunten aangesloten bij Provera (cora, louis delhaize, MATCH, Smatch en Delitraiteur).

Reageer op dit artikel