nieuws

“Nationale Dag van het Gezond-Bijt” op 19 november?

Economie & Bedrijven

“Nationale Dag van het Gezond-Bijt” op 19 november?

Het centrale thema van de 12e “De Week van de Smaak”, van 15 tot 25 november, is “Gezond-Tijd”. In Vlaanderen en Brussel vinden meer dan 200 activiteiten plaats. Om het thema kracht bij te zetten organiseert de vzw Volau-Vent samen met een aantal partners dit jaar “Gezondbijten” in Brugge, Antwerpen en Brussel. De bedoeling van de organisatie is 19 november uit te roepen tot “Nationale Dag van het Gezond-Bijt”.

De Week van de Smaak is een initiatief van de vzw Vol-au-Vent en wordt mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van de Vlaamse Gemeenschap, de POM West-Vlaanderen, Dovy Keukens, Brugge Kaas en Maselis en Mulder Natural Foods. 

Gezond-Tijd

De bedoeling is dat Vlaanderen en Brussel bewust na gaat denken over “Gezond-Tijd”. Hoeveel tijd spenderen we aan het bereiden van een maaltijd? Gaan we met zijn allen op zoek naar “gezonde” fastfood of besteden we meer tijd en aandacht aan onze voeding? Of zijn we Gezond-ALTIJD? Van West-Vlaanderen tot Limburg worden er tijdens deze culinaire week, meer dan 200 activiteiten georganiseerd. 

GezondBijten

Ook dit jaar is er opnieuw een ‘rode-draad-actie’, met name de GezondBijten. Op 15 november kan iedereen tussen 6u30 en 9u30 aanschuiven aan een ontbijt in het station van Brugge. Op 19 november op hetzelfde tijdstip is dit mogelijk in Antwerpen-Centraal en op 22 november in Brussel-Zuid. 

Sportieve workshop

Alle passanten kunnen deelnemen aan een sportieve workshop, begeleid door een health coach van onze partner Springbok coaching. Maar uiteraard kunnen ze ook genieten van de vele gezonde proevertjes aan de standen van onze foodpartners Brugge Kaas, Mulder, Lima, Koffie Kan en Jucy. Telkens is er ook een lokale bakker aanwezig. In Brugge komt de Broodsmid, in Antwerpen bakkerij Goossens en in Brussel proeven we van het brood van La Boulangerie des Tanneurs. Telkens wordt er leven in de GezondBijten gepompt door Springbok Coaching die uitpakt met korte fitheidsoefeningen en -tests. 

“Nationale Dag van het Gezond-Bijt”.

Gezien iedereen wel eens wat tijd te kort komt om een gezond ontbijt klaar te maken, laat staan rustig aan tafel op te eten, wil de organisatie van de Week van de Smaak, 19 november officieel uitroepen tot de “Nationale Dag van het Gezond-Bijt”. Die dag wordt er in Vlaanderen, als het van ons afhangt, dus massaal tijd gemaakt voor een gezond ontbijt en dit bij voorkeur in gezelschap van collega’s, klasgenoten, … 

Reageer op dit artikel