nieuws

Brouwerij Omer Vander Ghinste overschrijdt kaap van 100.000 hectoliter bier

Economie & Bedrijven

Brouwerij Omer Vander Ghinste overschrijdt kaap van 100.000 hectoliter bier

Voor het eerst in het bestaan van Brouwerij Omer Vander Ghinste werd op 19 december de kaap van de 100.000 hectoliter bier per jaar overschreden. De brouwerij heeft sinds de oprichting in 1892 steeds een gestage groei gekend. De brouwerij voorziet een nieuw logistiek centrum.

Terwijl Brouwerij Omer Vander Ghinste 20 jaar geleden nog hoofdzakelijk een regionale pilsbrouwerij was, is de brouwerij op vandaag uitgegroeid tot een nationale speciaalbierbrouwerij met internationale ambities.

Successen

Het blonde karakterbier OMER Traditional Blond heeft voor een versnelling in de groei van de brouwerij gezorgd. Het in 2016 gelanceerde bier Tripel LeFort, zorgde voor een extra acceleratie door in 2018 de gouden medaille weg te kapen op de 2 belangrijkste bierwedstrijden ter wereld als “Beste Tripel”. De mijlpaal “100.000 hectoliter” per jaar is dan ook de bekroning op het harde werk van het volledige team van Brouwerij Omer Vander Ghinste.

Investeringen

Midden 2018 werd de nieuwe, moderne brouwzaal in gebruik genomen. Deze nieuwe brouwzaal, die de oude brouwzaal uit 1947 vervangt, laat de brouwerij toe de capaciteit uit te breiden. In de brouwerij, in het centrum van Bellegem, vonden ook investeringen plaats in gisting, lagering en een nieuwe bottelarij zodat het volledige productieproces in de historische gebouwen, waar het in 1892 begon, plaatsvindt. Daarnaast wordt op een boogscheut (in Zwevegem) een nieuw logistiek centrum voorzien. Met deze investeringen kan de brouwerij de consistente kwaliteit van de bieren verder garanderen.

Reageer op dit artikel