nieuws

Delhaize en Albert Heijn vullen elkaar aan 

Economie & Bedrijven

Delhaize en Albert Heijn vullen elkaar aan 

Delhaize en Albert Heijn zijn complementair op de Belgische retailmarkt. Delhaize blijft het leidende merk en bedient haar klanten met een breed aanbod in haar verschillende formules. De strategische focus van Albert Heijn België blijft op de persoonlijke service, een verrassend assortiment en Hollandse prijzen.

Delhaize en Albert Heijn, elk met een specifiek aanbod en trouwe klantenbestand, in combinatie met de troeven van bol.com zullen de Belgische klant op deze manier een nog betere winkelervaring kunnen bieden.

Jaar van versnelling

2018 was een jaar van versnelling voor Delhaize met een succesvolle implementatie van haar vernieuwde commerciële strategie. Delhaize heeft ook nieuwe winkelconcepten voor haar supermarkten en haar AD- en Proxy- Delhaize formules geïntroduceerd. Daarnaast heeft Delhaize een nieuw uithangbord gelanceerd in 2018 ; Delhaize Fresh Atelier combineert een fysieke winkel met e-commerce-diensten.

Groeitraject verderzetten

Delhaize zal dit groeitraject verderzetten in 2019 met een sterk commercieel plan en een ambitieus expansieplan met om en bij de 100 nieuwe supermarkten (Supermarkten, AD of Proxy) in de volgende drie à vier jaar. In lijn met de nieuwe klantenbehoeften zal Delhaize ook de expansie van haar convenience-winkels verhogen met een geschat potentieel van 200 Fresh Ateliers en Shop&Go’s.

Samen met Albert Heijn

Dit groeiplan zal Delhaize in staat stellen om haar positie op de Belgische markt verder te versterken via offline én online aanbiedingen, door haar retailnetwerk uit te bouwen en aanwezig te zijn met alle formats en merken van Delhaize. Dit zal gebeuren in combinatie met de groeiplannen van Albert Heijn. Daarnaast zal Delhaize een samenwerking aangaan met bol.com en oplossingen aanbieden met afhaalpunten in winkels, en tegemoetkomen aan de noden van de klanten voor hun winkelwensen voor voeding én non-food.

Verdere expansie

In de verdere expansie en opening van nieuwe winkels zal Delhaize de expansieplannen van Delhaize en Albert Heijn België coördineren. Op basis van de evoluerende klantennoden en potentiële locaties is de ambitie van Delhaize om nieuwe winkels te openen in haar verschillende formats (supermarkt en proximiteit) met een groot aantal urban convenience-winkels (Shop&Go en Fresh Atelier) in de komende drie à vier jaar. Dit zal gecombineerd worden met de opening van tussen de 30 en 50 Albert Heijn-supermarkten in de komende jaren.

Foto: Albert Heijn, Lier

 

Reageer op dit artikel