nieuws

Digitale klokkenluidersprocedure

Economie & Bedrijven

Digitale klokkenluidersprocedure

Quasydoc heeft een nieuwe digitale module ontwikkeld die een oplossing biedt voor de klokkenluidersprocedure.

Het hebben van een “vertrouwelijk meldsysteem” is een verplichting is vernieuwde BRC8-norm (§1.1.6). Deze geeft werknemers de mogelijkheid om melding te maken van (mogelijke) mistoestanden in de organisatie. Denk hierbij aan fraude, mistoestanden op de werkvloer of gevaar voor de volksgezondheid.

Gegarandeerd anoniem

Quasydoc heeft een oplossing ontwikkeld die eenvoudig en gegarandeerd anoniem is. Via een specifieke bedrijfscode en een speciaal ontwikkelde anonieme website kan iedere medewerker vanop gelijk welk toestel via een browser inloggen op de website en zijn bezorgdheid melden. Deze meldingen worden anoniem doorgestuurd naar de Quasydoc omgeving van de bedrijfsleiding die hieraan interne acties kan koppelen. 

Reageer op dit artikel