nieuws

Greenyard kondigt Transformatieplan aan

Economie & Bedrijven

Greenyard kondigt Transformatieplan aan

Als antwoord op de voortdurende druk van de markt heeft Greenyard een uitgebreid Transformatieplan ontwikkeld. Het zal Greenyard in staat stellen om de verschuiving van haar organisatie naar een verticaal geïntegreerd partnermodel met de retailers te versnellen.

“De extreem droge zomer van dit jaar, de terugroepactie van het begin van de zomer, maar voornamelijk de aanhoudende marktdruk in de markt vragen om belangrijke beslissingen”, zegt Hein Deprez, co-CEO. “Na jaren van intensieve groei van Greenyard, is het tijd om onze kracht en schaal te consolideren en te gebruiken om een nog nauwere samenwerking aan te gaan met onze klanten.”

Efficiënte retailpartner

Deprez: “We willen de sterke en efficiënte partner van de retail blijven, nog sterker dan vandaag. Een partner die klaar is voor de toekomst, samen met haar klanten. Vandaag maken we al grote vorderingen met deze initiatieven. Helaas betekent dit ook een transformatie van de organisatie. We zijn ervan overtuigd dat deze maatregelen nodig zijn voor een gezondere toekomst voor Greenyard, haar medewerkers, haar klanten, haar leveranciers en ook haar aandeelhouders.”

Mooie toekomst

Co-ceo Marc Zwaaneveld vult aan: “Wij geloven dat Greenyard een mooie toekomst voor zich heeft. Door een strikte uitvoering van het Transformatieplan te waarborgen, kunnen we een groot onontgonnen potentieel benutten dat onze efficiëntie en winstgevendheid aanzienlijk zal verbeteren. Bovendien zal onze analyse voor een hernieuwde organisatie van de verschillende divisies ervoor zorgen dat we onze klanten dezelfde kwaliteit van dienstverlening kunnen bieden die ze gewend zijn, terwijl we Greenyard optimaliseren door activa die niet langer essentieel zijn, te desinvesteren en onze kostenstructuur te verbeteren.”

Transformatie

Greenyard heeft de intentie om haar organisatie aan te passen aan deze transformatie. Revitalisering van volumes en marges, een rationele optimalisatie van de organisatie, een beter kostenbeheer en operationele uitmuntendheid zijn de fundamenten van deze modelverschuiving hetgeen zal resulteren in een efficiënter werkende organisatie.

Schaalvoordelen

De verschillende initiatieven zullen Greenyard in staat stellen structureel te profiteren van de schaalvoordelen van haar pan-Europese organisatie. Verwacht wordt dat deze initiatieven de logistiek en de toeleveringsketen zullen versterken, met een betere controle over indirecte uitgaven, een focus op haar kernactiviteiten en een aangepaste organisatie.

Logistiek

Daarom implementeert Greenyard een optimale benutting van de internationale weg- en zeetransportstromen door het verhogen van de opvulpercentages van de vrachtwagens, het optimaliseren van de routeplanning om te komen tot gecombineerde ladingen en consolidatie van alle overzeese volumes.

Stroomlijnen processen en productstromen

Bovendien zal het stroomlijnen van processen en het optimaliseren van de interne productstromen een verhoogde productiviteit en efficiëntie in de magazijnen genereren waardoor de totale hoeveelheid afval zal verminderen.

 

Reageer op dit artikel