nieuws

Werkbaar werk is evident voor voedingsbedrijven

Economie & Bedrijven

Werkbaar werk is evident voor voedingsbedrijven

“Voor dit jaar hopen we vanuit Alimento voedingsbedrijven met meer maatregelen voor werkbaar werk te ondersteunen”, zegt Henk Dejonckheere van Alimento in VMT Food, naar aanleiding van het boek ‘Werkbaar Werk – Inspiratie voor voedingsbedrijven’ dat online beschikbaar is.

Alimento stelt in het boek ‘Werkbaar Werk – Inspiratie voor voedingsbedrijven’ tien sporen met mogelijke maatregelen voor. “Alimento is al langer bezig met deze materie en heeft al een heus aanbod uitgewerkt voor enkele van de problemen die in het boek aan bod komen: coaching van leidinggevenden, een opleidings- en loopbaanbeleid en een specifiek beleid voor oudere werknemers zijn voorbeelden van sporen waarvoor bedrijven ook bij Alimento kunnen aankloppen”, zegt Henk Dejonckheere in VMT Food magazine.

Werkbaar werk is evident

Dat werkbaar werk ook voor de bedrijven belangrijk is, spreekt voor zich. Dejonckheere: “Opleiding helpt werknemers om hun werk beter te doen en om mee te kunnen met de veranderingen op de werkvloer, een loopbaan lang.” Het voorkomt ook dat een bedrijf werknemers verliest bij nieuwe technologische en andere evoluties. E-learning biedt als voordeel dat medewerkers het programma kunnen volgen wanneer het hen past.

Inspiratie voor voedingsbedrijven

Het boek ‘Werkbaar Werk – Inspiratie voor voedingsbedrijven’ is online beschikbaar

 

Reageer op dit artikel