nieuws

Milka Herentals produceert 333 miljoen paaseitjes (+video)

Economie & Bedrijven

Milka Herentals produceert 333 miljoen paaseitjes (+video)

Dit jaar produceerde Milka in totaal 144 miljoen paaseitjes voor de Belgen. Dat is maar liefst 14 miljoen meer dan vorig jaar of omgerekend 13 Milka-eitjes per Belg. Totaal produceert de fabriek 333 miljoen paaseitjes. 

Volle melk en witte eitjes behoren nog steeds tot de absolute favorieten. De niet-te-missen Oreo-variant met een vulling van de Amerikaanse cookie zit nog maar drie jaar in het assortiment, maar palmt voor het tweede jaar op rij plaats 2 in bij de rankschikking van de populairste Milka-eitjes in België. Het volledige Milka-gamma bestaat uit 9 smaken, waarvan 2 volle en 7 eitjes met vullingen.

333 miljoen paaseitjes

Naast de eitjes voor de Belgen, zorgt de gespecialiseerde productielijn in de Milkafabriek in Herentals er ook voor dat de chocoladewensen van gezinnen in onze buurlanden en enkele andere Europese landen vervuld worden. Zo worden hier in totaal 333 miljoen eitjes geproduceerd, waarvan 144 miljoen eitjes voor de Belgische markt zijn bestemd. Na België, is Frankrijk de grootste afzetmarkt met 131 miljoen Milka-paaseitjes, gevolgd door kleinere volumes voor Duitsland, Nederland, Rusland en Oostenrijk.

Melk uit de Alpen

De Milka-chocolade wordt enkel gemaakt met melk uit de Alpen. Dat zorgt voor de kenmerkende smaak en is ook de reden waarom er geen fondant eitjes in het gamma te vinden zijn. Wanneer de twee helften van de moules tegen elkaar worden gekleefd, gaan de eitjes in de koeling. Eens afgekoeld, zijn de eitjes klaar om in hun wikkel te draaien en rollen ze van de band… klaar om gezocht en verzameld te worden in huis of in de tuin.

Een blik achter de schermen in de paaseitjesfabriek 

Reageer op dit artikel