nieuws

Innocent als eerste voedingsbedrijf in Rotterdam Food Hub

Economie & Bedrijven

Innocent als eerste voedingsbedrijf in Rotterdam Food Hub

Innocent Drinks vestigt zich als eerste in de Rotterdam Food Hub van Havenbedrijf Rotterdam. Dit najaar bouwt de drankenfabrikant een CO2-neutrale fabriek aan het Calandkanaal.

De keus voor Rotterdam als productiebasis was strategisch. De ingrediënten komen aan in de haven, wat betekent dat ze niet ver hoeven te reizen om in de fabriek te komen.

Douglas Lamon, directeur van Innocent Drinks, zegt: “We zijn al vier jaar bezig om ons productienetwerk dichter bij elkaar te brengen, en zo onze impact op het milieu te verminderen. Het hebben van een eigen fabriek is ook logisch gezien onze forse groei op het Europese vasteland.”

Rotterdam Food Hub

De Rotterdam Food Hub is een bedrijventerrein van zestig hectare, waarmee Havenbedrijf Rotterdam de agrarische voedingsmiddelensector zo goed mogelijk wil toerusten. De voedingsmiddelenindustrie is een groeimarkt vanwege de bevolkingstoename en welvaartsgroei, met name in opkomende economieën.

Na de Verenigde Staten is Nederland de grootste landbouwexporteur ter wereld. In 2017 werd voor bijna 92 miljard euro verhandeld. Het heeft er mede toe geleid dat de Rotterdamse haven met zestien miljoen ton overslag per jaar marktleider is in West-Europa.

Gekoeld waar

Emile Hoogsteden, directeur Containers, Breakbulk & Logistics van het Havenbedrijf Rotterdam, zegt: “De Rotterdam Food Hub biedt onze klanten een manier om ze verder te accommoderen: niet alleen liggen de grote deepsea containerterminals op de Maasvlakte op een steenworp afstand, maar de Rotterdam Food Hub krijgt zelf ook de beschikking over meerdere ligplaatsen voor zeeschepen die speciaal zijn ingericht voor gekoelde lading.”

Ook komen er ligplaatsen voor binnenvaartschepen en worden de magazijnen direct aan de kades gesitueerd, waardoor gekoelde en bevroren lading snel opgeslagen, bewerkt of getransporteerd kan worden. “In agrofood werken we met bederfelijke waar en is snelheid dus cruciaal,” aldus Hoogsteden.

Reageer op dit artikel