nieuws

Plukon neemt Pluimveeslachterij Lammens over

Economie & Bedrijven

Plukon Food Group heeft met de curatoren van de failliete NV Pluimveeslachterij Lammens overeenstemming bereikt over overname van bepaalde activa van voornoemde slachterij, inclusief gerelateerde gronden.

Plukon neemt Pluimveeslachterij Lammens over

De toekomst van de ontslagen werknemers blijft heel onzeker. Plukon Food Group bereikte met curatoren Serge Carton en Alex Vrombaut immers alleen een akkoord over de overname van bepaalde activa van de Pluimveeslachterij Lammens, inclusief de gerelateerde gronden. “We beraden ons nog over de vraag of en hoe de locatie in Torhout kan worden geïntegreerd in onze bestaande Belgische activiteiten”, verduidelijkt directeur marketing en communicatie Norbert Vandepoele van Plukon Food Group in het Nieuwsblad.

Geen valse hoop creëren

“Tot op vandaag beschouwen wij deze overname als een loutere aankoop van het gebouw, de gronden en het machinepark”, aldus Vandepoele. “Of we in het bedrijf daadwerkelijk opnieuw de productie zullen opstarten, is nog niet beslist. Of het personeel kan terugkeren dus ook niet. Ik wil geen valse hoop creëren. In theorie is het ook mogelijk dat we de site ontmantelen. Mochten we toch beslissen om de productie in Torhout weer op te starten, zullen er sowieso zware investeringen nodig zijn. In zijn huidige staat kunnen we het gebouw alleszins niet gebruiken.”

Rode cijfers

Pluimveeslachterij Lammens zat al een hele tijd in de rode cijfers. Bovendien kreeg het West-Vlaamse bedrijf eind 2018 te maken met een ernstige salmonellavergiftiging, waardoor de productie wekenlang stil lag. Het 85 jaar oude familiebedrijf koos voor een faillissement, waardoor 167 arbeiders en bedienden op straat kwamen te staan.

Reageer op dit artikel