nieuws

Stora Enso uit Gent mogelijk verantwoordelijk voor de legionella-uitbraak

Economie & Bedrijven

Stora Enso uit Gent erkent dat het mogelijk verantwoordelijk is voor de legionella-uitbraak die aan twee mensen het leven heeft gekost. “Wij werken volledig samen met de autoriteiten en kunnen op dit moment geen verder commentaar geven”, zegt directeur Chris De Hollander.

Stora Enso uit Gent mogelijk verantwoordelijk voor de legionella-uitbraak

Stora Enso heeft laten weten dat de betrokken koeltoren volledig is stilgelegd voor een grondige reiniging en desinfectie, en pas heropgestart zal worden na inspectie door het Agentschap Zorg en Gezondheid. Het Vlaams agentschap identificeerde de Stora Enso papierfabriek van Langerbrugge al eerder als een mogelijke bron van de legionella-infectie in de streek van Evergem. De identiteit van het bedrijf werd wegens een gerechtelijk onderzoek niet meteen openbaar gemaakt wegens een gerechtelijk onderzoek . Hoewel dit onderzoek nog loopt en de resultaten nog niet bekend zijn, geeft Stora Eso toe dat het aan de bron ligt van de infectie die intussen al 32 slachtoffers maakte, onder wie twee dodelijke.

Mogelijk andere bronnen

“We kunnen nog niet uitsluiten dat er nog andere bronnen. Het onderzoek loopt nog en kan nog enkele weken duren”, zegt Joris Moonen van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid aan Het Nieuwsblad. Het bedrijf dat aan de basis ligt van de besmetting zal zich wellicht aan gigantische schadeclaims mogen verwachten. Het bedrijf betuigt in het persbericht zijn medeleven aan de getroffen mensen en hun families. Het zegt ook mee te werken in het onderzoek naar de oorzaak van de besmetting.

Foto: Stora Enso

Reageer op dit artikel