nieuws

1,7 miljoen euro voor land- en tuinbouwonderzoek

Economie & Bedrijven

Via projectsteun voor innovaties in de landbouw wil Vlaams Minister voor Natuur, Omgeving en Landbouw, Koen van Den Heuvel, via het Vlaams Landbouw Investeringsfonds (VLIF) innovatieve investeringen in de land- en tuinbouwbedrijven stimuleren.

1,7 miljoen euro voor land- en tuinbouwonderzoek

Recent werden er in dat kader 76 projecten van land- en tuinbouwers, onderzoekers en agrovoedingsbedrijven goedgekeurd voor bijna 11 miljoen euro. De Minister kent bijna 1,7 miljoen euro VLIF-investeringssteun toe aan praktijkcentra en instellingen voor land- en tuinbouwonderzoek.

Van Bodemkundige Dienst tot  Zoötechnisch Centrum

Naast het Proefcentrum Hoogstraten krijgen Inagro, het Proefcentrum Fruitteelt, de Nationale Proeftuin voor Witloof, het Provinciaal Proefcentrum voor de Groenteteelt Oost-Vlaanderen, het Landbouwcentrum voor Voedergewassen, het Proefcentrum voor Sierteelt, het Proefcentrum Hoogstraten, het Praktijkcentrum Zoötechnisch Centrum KULeuven en de Bodemkundige Dienst van België een subsidie als praktijkcentrum of instelling voor land- en tuinbouwonderzoek.

Proefcentrum Hoogstraten

Eén van de geselecteerde projecten, het Proefcentrum Hoogstraten, krijgt een subsidie van 123.000 euro. Het centrum is een echte voortrekker in het onderzoek naar robotisering en heeft projecten waarbij met draadloze sensoren plantengroei, nutriëntenconcentratie, … opgevolgd worden. De subsidie zal gaan naar de investering van een weeg- en registratiesysteem voor aardbeien en tomaten, de mogelijkheid tot gebruik van draadloze communicatie met sensoren, het gebruik van robots in de serres en een ICT-upgrade voor de verwerking van de onderzoeksresultaten en een vernieuwde website.

 

 

 

 

Reageer op dit artikel