nieuws

AgTech Summer Camp: een versneller voor start-ups

Economie & Bedrijven

Idelux organiseert in samenwerking met Digital Wallonia en de Landbouwbeurs van Libramont van 22 tot 26 juli een coachingweek, AgTech Summer Camp, voor start-ups die innovatieve oplossingen bieden in de landbouwsector. Dit evenement wordt ondersteund door het Waalse Gewest, Interreg en het EFRO1.

AgTech Summer Camp: een versneller voor start-ups

Tegenover de uitdagingen van de landbouw van vandaag ontstaan nieuwe start-ups die innovatieve oplossingen voorstellen om de landbouwsector een ware ondersteuning te bieden. Deze oplossingen gaan van satellieten, robotica en drones tot verbonden objecten, de inzameling en de analyse van gegevens, enzovoort.

AgTech Summer Camp

AgTech Summer Camp heeft tot doel (maximum 10) start-ups in staat te stellen om hun communicatievaardigheden te ontwikkelen en hen een hele reeks praktische tools aan te reiken om hun pitch te versterken om nieuwe partnerschappen, investeringen en klanten te winnen. Aan het einde van de week zal elke start-up zijn project presenteren aan een jury van investeerders en financiers. De drie beste mogen hun project tijdens het diner van de Unie van Waalse Ondernemingen op maandag 29 juli voorstellen. Daarnaast ontvangt elke deelnemer een toegangskaartje voor de beurs van Libramont, een gelegenheid om nieuwe klanten te ontmoeten.

Om deze workshop die interactief en participatief moet zijn, te animeren, werd gekozen voor Laurent Mikolajczak,  een toonaangevende ervaren coach en facilitator in België. Laurent die sedert 15 jaar in de wereld van de onderneming en de webontwikkeling betrokken is, is erkend in het ontwerp en de animatie van ondernemersprogramma, de versnelling van startups, de begeleiding van workshops en collectieve en creatieve intelligentie en de begeleiding van ondernemers.

Reageer op dit artikel