nieuws

Barry Callebaut bouwt wereldwijde logistieke hub

Economie & Bedrijven

Barry Callebaut bouwt  een nieuw Global Distribution Centre  in Lokeren. Deze duurzame logistieke hub, die eind 2021 gereed is, heeft  een oppervlakte van meer dan 60.000 m².

Barry Callebaut bouwt wereldwijde logistieke hub

WDP zal de logistieke hub voor de wereldwijde distributie van alle Barry Callebaut chocolade realiseren in lijn met Barry Callebaut’s duurzame Forever Chocolate strategie. De logistieke hub zal volledig energieneutraal opereren en zal BREEAM Outstanding worden gecertificeerd en, onder meer, worden uitgerust met zonnepanelen, materialen met een lage levenscycluskost, geothermie, laadpalen voor elektrische voertuigen en uitgebreide voorzieningen voor fietsers.

Meer dan 60 duizend vierkante meter

De warehouse site zal bestaan uit een nieuwe logistieke low bay en een volledig geautomatiseerde high bay (samen goed voor een oppervlakte van meer dan 60.000 m²). De oplevering ervan is voorzien in de loop van het derde kwartaal van 2021. WDP gaat voor deze realisatie uit van een investeringsbudget van circa EUR 100 miljoen (inclusief de investeringen voor de automatisatie) en een marktconform rendement voor wat betreft dit type project. Barry Callebaut zal dit nieuwe GDC huren op basis van een langetermijn huurcontract.

Efficiëntie

De efficiëntie van zijn goederenstroom zal worden geoptimaliseerd en verhoogd door de centralisatie van alle chocolade en zijn wereldwijde distributie vanuit deze site. Het GDC zal gelegen zijn in het nieuwe bedrijventerrein E17/4 in Lokeren, dat een directe connectie biedt met de autosnelweg E17 en de Antwerpse haven.

Centraliseren

Het nieuwe GDC wil de activiteiten van Barry Callebaut, heden op verschillende locaties in de regio Aalst, centraliseren, rekening houdende met de voorziene groei van de groep. Ook worden de vervoersstromen geoptimaliseerd door middel van een aangepaste in- en outbound flow van de productiesite in Wieze; zowel afgewerkte als ruwe producten zullen voortaan doorheen het logistieke proces worden gebundeld. De huidige 85 werknemers blijven aan de slag. Op basis van de voorziene groei van de activiteiten in het GDC, voorziet Barry Callebaut een uitbreiding van het aantal werknemers van zodra de site operationeel is.

Wereldwijde expansie

Massimo Garavaglia, President EMEA Barry Callebaut Group: “De wereldwijde expansie van onze producten is de laatste jaren sterk gestegen en we gaan ervan uit dat deze trend zich zal verderzetten in de toekomst. Het was dus noodzakelijk om een adequaat antwoord te bieden aan deze toekomstige groei en onze efficiëntie ten behoeve van onze klanten en werknemers te verhogen en een verhoogde mobiliteit te garanderen. De realisatie van dit nieuwe GDC vormt een perfect voorbeeld van onze Smart Growth Strategy.”

Kristof De Witte, General Manager of WDP BELUX & FR: “Wij zijn verheugd met deze samenwerking, die ervoor zorgt dat we een uniek logistiek project in België kunnen realiseren voor deze wereldspeler die zijn activiteiten in België verder wenst te verankeren. Vandaag is een dergelijk project in deze regio niet louter uniek omwille van zijn schaalgrootte, maar ook omwille van zijn hightech investeringen.”

 

 

Reageer op dit artikel