nieuws

Mr. Mallo weer volledig in Belgische handen

Economie & Bedrijven

De grootste marshmallowfabrikant van Europa, Mr Mallo, is weer volledig in Belgische handen. De Britse investeerder Perwyn verkocht zijn aandelen onder meer aan Carly Versele. Hij is een telg van de ondernemersfamilie achter het diervoedingsbedrijf Versele-Laga.

Mr. Mallo weer volledig in Belgische handen

Ook komen aandelen in handen van ondernemer Chris De Wolf van Solina en het management van Mr Mallo. Het bedrijf produceert ongeveer 14.500 ton marshmallows per jaar in de vestigingen in Wetteren en Sint-Gillis-Waas en in Alcoy in Spanje. Het snoepgoed, met ook veganistische en suikervrije varianten, wordt grotendeels verkocht onder huismerken van supermarkten. Tien procent verkoopt Mr Mallo onder eigen merken via gespecialiseerde zoetwarenwinkels.

Sterke groei

De roots van het bedrijf gaan terug tot in 1907. Sinds 2015 was de onderneming, eerder bekend onder de naam Confiserie Van Damme, in handen van Perwyn, een vehikel van de Franse zakenfamilie Perrodo. Met een geschat vermogen van 8,5 miljard euro is dit een van de rijkste families van Frankrijk . “Onder hun leiding zijn we sterk gegroeid, onder meer met overnames in België en Spanje. Maar nu kiezen we voor stabiliteit en een langetermijnvisie”, zegt de CEO van Mr. Mallo Robin Van Oudenhove. De overname wordt naar verwachting later deze maand afgerond. Financiële details zijn niet naar buiten gebracht.

Reageer op dit artikel