nieuws

Watercircle.be-workshop focust op voedingsindustrie

Economie & Bedrijven

Voedingsbedrijven zien zich geconfronteerd met diverse uitdagingen op het vlak van watergebruik en -hergebruik. Het niet zo evident om een zo stabiel mogelijke watervoorziening te creëren, terwijl de afzet van zoutconcentraten dan weer de mogelijkheden voor het hergebruik van water limiteert.

Watercircle.be-workshop focust op voedingsindustrie

In de voedingsindustrie is proceswater van cruciaal belang om kwalitatieve etenswaren en dranken te kunnen produceren. Heel wat ondernemingen zijn op zoek naar innovatieve manieren om hun bedrijfsprocessen aan te pakken en hun aanpak te verduurzamen. Watercircle.be, het vroegere TNAV, organiseert op 24 oktober tijdens de Aquarama Trade Fair een workshop over dit onderwerp, in samenwerking met Flanders’ Food.

Innovaties

“De workshop is gericht op de innovaties en realisaties van onze leden en eigen projecten in de kijker te zetten, voor een breed publiek. De oriëntatie op de voedingssector is uiteraard geen toeval: in België situeren zowat de helft van de bedrijven zich in die industrie”, zegt Matthias Mertens, sinds dit jaar manager van watercircle.be. Dat is cruciaal, want de voedingsbedrijven zien zich geconfronteerd met diverse uitdagingen, onder meer op het vlak van watergebruik en -hergebruik. “Voor hen is het niet zo evident om een zo stabiel mogelijke watervoorziening te creëren, terwijl de afzet van zoutconcentraten dan weer de mogelijkheden voor het hergebruik van water limiteert.”

Reageer op dit artikel