nieuws

CSK in handen van DSM

Economie & Bedrijven

FrieslandCampina N.V. verkoopt zijn meerderheidsbelang (82,3%) in CSK Food Enrichment C.V. (“CSK”) aan DSM N.V., wereldwijd actief in gezondheid, voeding en duurzaam leven. De overige aandeelhouders volgen FrieslandCampina. Met de overname is een bedrag van 150 miljoen euro gemoeid.

CSK in handen van DSM

“We zijn blij dat CSK zich onder de vleugels van het Nederlandse DSM verder kan ontwikkelen en zien een mooie toekomst voor het bedrijf, wat ook ten goede komt aan FrieslandCampina. Met de nieuwe eigenaar zijn goede langetermijnafspraken gemaakt over een duurzame voortzetting van onze relatie en de toekomstige beschikbaarheid van unieke ‘Nederlandse erfgoedzuursels’. Dit is een goede uitkomst voor alle betrokken partijen”, zegt Hans Meeuwis, President FrieslandCampina Dairy Essentials.

De twee bedrijven delen een lange geschiedenis in het bedienen van voedsel- en drankenmarkten, met diepe wortels in Nederland. CSK heeft een track record van Nederlandse erfgoed halfharde kaasculturen van meer dan 100 jaar sinds de oprichting in 1905, terwijl DSM in 2019 150 jaar innovatie op het gebied van fermentatie en biotechnologie viert op zijn locatie in Delft. 

Bedrijven passen bij elkaar

Patrick Niels, president van DSM Food Specialties: “ We kijken er erg naar uit om Royal CSK bij DSM te verwelkomen. Onze bedrijven passen goed bij elkaar, met gedeelde passie voor zuivel, bekwame en toegewijde mensen en complementaire oplossingenportfolio’s. Dit is ook een bewijs van de toewijding van DSM aan de zuivelindustrie, die we ondersteunen in al onze Nutrition-activiteiten. De zuivelbehoeften van vandaag veranderen voortdurend en DSM blijft investeren om klanten in staat te stellen aan de vraag van de consument te blijven voldoen en hen te helpen hun bedrijf te laten groeien, terwijl wij het onze laten groeien in lijn met onze doelgerichte, prestatiegestuurde strategie. De acquisitie van CSK zal ons vermogen om dit te doen aanzienlijk vergroten . ”

Sanne Melles, CEO van Royal CSK, zei: “ In DSM erkennen we de mogelijkheid voor CSK om de sprong te maken die we zochten. Onze gecombineerde capaciteiten zullen onze internationale groeiambitie versnellen en ons innovatieve aanbod aan de zuivelindustrie verbeteren ”.

Functionele ingrediënten

CSK ontwikkelt en verkoopt wereldwijd hoogwaardige functionele ingrediënten op het gebied van smaak, textuur en bioconservering van zuivelproducten, zoals kaas, yoghurt, kwark en zuiveldrankjes. De bacteriecultures bepalen in grote mate de smaak en textuur van kaas, yoghurt, kwark en zuiveldrankjes. Bijna alle kazen in Nederland bevatten ingrediënten van CSK. Het bedrijf heeft in Nederland vestigingen in Leeuwarden en Wageningen. Daarnaast is CSK actief in Europa en Noord Amerika. Het bedrijf telt ongeveer 180 medewerkers en heeft een omzet van rond de 65 miljoen euro.

 

Reageer op dit artikel