nieuws

Spadel-groep verkoopt haar Britse dochteronderneming

Economie & Bedrijven

De Spadel-groep wil zich volledig kunnen concentreren op haar voornaamste markten: de Benelux, Frankrijk en Bulgarije. Daarom verkocht ze haar Britse dochteronderneming Brecon Carreg aan de huidige Finance & Administration Manager van het bedrijf.

Spadel-groep verkoopt haar Britse dochteronderneming

Het natuurlijk mineraalwater Brecon Carreg, gewonnen in het nationaal park Brecon Beacons in Wales, maakt deel uit van de Spadel-groep sinds 1983. Vorig jaar vertegenwoordigde dit water een productievolume van 47,5 miljoen liter, zodat Brecon Carreg het meest verkochte mineraalwater in Wales blijft, met een marktaandeel van 19% in omzet. De nieuwe eigenaar David Stockley zal samen met zijn team het merk verder ontwikkelen. Hierdoor blijven zo’n dertig lokale banen behouden.

Inspanningen toespitsen

“Door de verkoop van onze activiteiten in het Verenigd Koninkrijk kunnen wij onze inspanningen toespitsen op de ontwikkeling en versterking van onze merken in de Benelux, in Frankrijk en in Bulgarije, drie regio’s waar wij een mooie groei blijven realiseren”, benadrukt Marc du Bois, CEO van de Spadel-groep. “Voor Spadel was het helemaal geen gemakkelijke beslissing om Brecon Carreg te verkopen, aangezien het een bedrijf is dat sinds meer dan 35 jaar deel uitmaakt van onze groep en het voor ons een mooi succesverhaal geweest is.”

“Wij hebben alle vertrouwen in David Stockley en zijn team en zijn ervan overtuigd dat het bedrijf zich in hun handen op een positieve manier zal blijven ontwikkelen in de komende jaren en dat Brecon Carreg meer dan ooit het meest verkochte merk in Wales zal blijven.”

De laatste jaren werd er aanzienlijk werk verzet om het merk te ontwikkelen en de verkoop en winstgevendheid van Brecon Carreg te doen toenemen. Om Brecon Carreg even groot te maken als de andere markten van de Spadel-groep (Frankrijk, Bulgarije, Benelux) zouden in de komende jaren echter aanzienlijke investeringen vereist zijn.

Reageer op dit artikel