congres

Ingrediënt & Product

28 november | Cursus Allergenen Management

Thema: Allergenen

Soort congres: productontwikkeling

De cursus is gericht op producenten van voorverpakte voedingsmiddelen. En daardoor interessant voor kwaliteits- of QA-functionarissen van levensmiddelenproducenten,  auditoren van certificerende of controlerende instellingen, adviesbureaus en Regulatory Affairs Managers. Kortom iedereen die te maken heeft met voedselveiligheid. Voor bedrijven zoals (instellings)keukens, restaurants, cateraars, ambachtelijke bedrijven en andere bedrijven welke onverpakte voedingsmiddelen verwerken is onze Cursus allergenenbeheer […]

28 november | Cursus Allergenen Management

De cursus is gericht op producenten van voorverpakte voedingsmiddelen. En daardoor interessant voor kwaliteits- of QA-functionarissen van levensmiddelenproducenten,  auditoren van certificerende of controlerende instellingen, adviesbureaus en Regulatory Affairs Managers.
Kortom iedereen die te maken heeft met voedselveiligheid.
Voor bedrijven zoals (instellings)keukens, restaurants, cateraars, ambachtelijke bedrijven en andere bedrijven welke onverpakte voedingsmiddelen verwerken is onze Cursus allergenenbeheer horeca en zorg aan te raden.

2             Onderwerpen

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Algemene uitleg voedselallergie, coeliakie en intolerantie.
  • Allergenen; 14 wettelijke allergenen, toelichting LeDa en verschillen buitenlandse wetgeving.
  • Wetgeving en etikettering (incl. kruisbesmetting).
  • Overige eisen, zoals BRC, IFS, FSSC 22000, SimplyOK of bepaalde afnemers.
  • Vrij-van claims zoals glutenvrij of lactosevrij.
  • De vijf basispijlers van allergenenbeheer volgens SimplyOK, inclusief het voorkomen van kruisbesmetting
  • Risicobeoordeling van allergenen met aandacht voor de risicobeoordelingssystematiek VITAL. Voor meer diepgang volg de training VITAL.
  • Analysemethoden en validatie.

3             Docent

Ir. Marjan van Ravenhorst – consultant Allergenen Consultancy / Ir. Bregje Kroeze-Krebbers – consultant Allergenen Consultancy

4             Praktisch

Tijd: 9:00 – 17:00 uur
Onze cursuskosten zijn inclusief lesmateriaal, goed verzorgde lunch, koffie, thee en drankjes, exclusief BTW.

Meer informatie

https://www.allergenenconsultancy.nl/product/cursussen-en-e-learning/cursus-allergenen-management

Reageer op dit artikel