nieuws

Instant wateroplosbaar prebioticum uit de guarplant

Ingrediënt & Product

Pre- en probiotica zijn in 2019 belangrijke voedingstrends. Lithos Ingredients brengt een instant wateroplosbaar prebioticum op de markt, Sunfiber AG.

Instant wateroplosbaar prebioticum uit de guarplant

De prebiotische vezel Sunfiber, afkomstig uit de guarplant, is niet alleen onzichtbaar, maar ook smaakloos, geurloos, 100% natuurlijk, volledig wateroplosbaar, niet verdikkend, uitstekend verdraagbaar en volledig onderbouwd met talrijke studies in relatie tot onder meer de spijsvertering.

Klinische studies

Klinische studies onderbouwen de verlaging van de glycemische index, verbetering van de mineralenabsorptie en regulering van de darmgezondheid. Sunfiber wordt langzaam maar volledig gefermenteerd door de darmbacteriën en zorgt voor vermenigvuldiging van de goede bacteriën.

Instant wateroplosbaar

Hoewel Sunfiber van zichzelf al volledig wateroplosbaar is, was gebruik in een instant drink nog een uitdaging. Recent is echter ook een variant voor deze toepassing aan het portfolio toegevoegd, Sunfiber AG, waarmee het prebioticum  ook gedoseerd kan worden in sachets en stickpacks voor instant (sport)dranken.

 

 

Reageer op dit artikel