nieuws

100% Vegan Romance Chocolate wint prestigieuze prijs

Ingrediënt & Product

Tijdens de prestigieuze International Chocolate Awards won het Belgische merk Romance Chocolate een bronzen medaille in de categorie ‘Micro-batch – Plain/origin dark chocolate bars’. Het merk stoot door naar de wereldfinale in oktber in Firenze.

100% Vegan Romance Chocolate wint prestigieuze prijs

“De International Chocolate Awards is ’s werelds enige onafhankelijke chocoladewedstrijd, we zijn dus erg fier op deze erkenning”, zegt Bart Roman. “Ook het feit dat we al bij de eerste deelname genomineerd worden, terwijl de meeste deelnemers tot 5 jaar nodig hebben om bekroond te worden, betekent zeer veel voor ons”.

‘Bean-to-bar’-concept

Romance Chocolate werkt volledig volgens het ‘bean-to-bar’-concept waarbij de nadruk ligt op  een artisanale chocoladeproductie volgens een verfijnd en kleinschalig vakmanschap. Romance Chocolate werkt hiervoor in een korte keten met lokale cacaoboeren en vertrekt rechtstreeks vanuit de meest kwalitatieve cacaobonen.  “Het resultaat is een 100% ethisch verantwoorde, volledig plantaardige chocolade op basis van biologisch geteelde cacao. Respect voor de planeet komt bij ons op de eerste plaats”, legt bezieler Bart Roman uit.

De jury kon de Belgische vegan chocolade erg smaken en kende een bronzen medaille toe. Het bedrijf is daarmee de enige in de categorie van chocolade met minder dan 70% cacao die een prijs won.

“Topvakmanschap”

Roman: “Om op artisanale wijze 100% plantaardige chocolade te maken die beantwoordt aan de hoogste kwaliteitsvereisten, zijn de meest kwalitatieve producten en topvakmanschap van groot belang. De prijs is een bevestiging dat we goed bezig zijn. We hopen dat we in de toekomst nog veel chocoladeliefhebbers van over heel de wereld te kunnen verlekkeren met onze duurzame bean-to-bar creaties.”

Artisanale lokale chocolademakers uit België

De jury van experten, food journalisten, sommeliers en patissiers was in het bijzonder onder de indruk van de opmerkelijke opgang van artisanale lokale chocolademakers uit België en Groot-Brittannië die het grootste aantal prijzen in de wacht sleepten. De organisatie gaf aan dat de kwaliteit van de Europese inzendingen dit jaar hoger lag dan anders, wat de winst van Romance Chocolate extra uniek maakt.

 

 

Reageer op dit artikel