nieuws

Alcoholvrij en -arm bier breken door

Ingrediënt & Product

1 op 3 Belgen zegt soms of regelmatig alcoholvrij en laag-alcoholisch bier te drinken. Twee jaar geleden was dit amper 1 op 14.

Alcoholvrij en -arm bier breken door

Alcoholvrij en alcoholarm vindt zijn plek in het bieraanbod, zo blijkt uit de Bierbarometer 2019 van de Belgische Bierbrouwers. Belgen drinken dit omdat ze zonder zorgen kunnen rijden (76,2%, vooral bij mannen), maar ook omdat de smaak die van bier evenaart (33,1%, vooral bij vrouwen) of omdat frisdrank te zoet is en water te flauw (30,6%).

Wie nooit alcoholvrij of -arm bier drinkt (69,9%), verkiest frisdrank/water (78,7%, vooral bij vrouwen) of haalt het smaakverschil aan (51,2%, vooral bij mannen).

BOB

4 op 10 Belgen overweegt alcoholvrij bier te drinken als hij moet rijden, tijdens alcoholvrije evenementen (47,0%), tijdens een dieet of tijdens een initiatief als Tournée Minerale (23,2,8%) of als de hele groep ook alcoholvrij drinkt (35,5%).

Wanneer Belgen een lager alcoholpercentage opmerken op de verpakking, beslist 16,6% om het niet te drinken. Bij mannen (17,3%), bij Nederlandstaligen (18,5%) en bij wie ouder is dan 45 (21,7%) ligt dit cijfer nog hoger. 

Reageer op dit artikel