BEKO TECHNOLOGIES - De kwaliteit van uw perslucht

Perslucht- en condensaatbehandeling is onmisbaar in de (luxe) voedingsmiddelenbranche. Perslucht wordt gebruikt om machines aan te drijven en om droge stoffen te transporteren, zoals meel of suiker. Persluchtfilters en koeldrogers halen olie- en waterdruppels uit de perslucht. Daarmee voorkomt u dat de pneumatische apparatuur beschadigt en de productie onnodig stilgelegd moet worden.

Maar in de voedingsindustrie gaat het niet alleen om het beschermen van de apparatuur. De voedselveiligheid en de smaak van uw producten zijn minstens zo belangrijk. Koeldrogers en persluchtfilters van BEKO TECHNOLOGIES voldoen aan de hoge eisen die de voedingsmiddelenbranche vereist.

Voor het pneumatische transportsysteem van Ritter Sport leverden wij bijvoorbeeld CLEARPOINT® persluchtfilters. We voegden een actiefkooladsorber toe om het restoliedampgehalte verder terug te dringen. De gezuiverde perslucht voldoet nu aan de strenge HACCP-eisen. Ook blijft de smaak van de ingrediënten beter behouden. Voor de productie van Nestlé hypoallergene babyvoeding hebben wij twee EVERDRY® adsorptiedrogers geplaatst. Daarmee kan Nestlé de kwaliteitsklasse van het drukdauwpunt desgewenst opschroeven van ISO 8573-1 klasse 3 (-20 °C) naar ISO 8573-1 klasse 1 (-70 °C).

Lage druk persluchtdroging

Om bulkproducten zoals meel, suiker en cacao van een vrachtwagen naar de opslagsilo te transporteren, wordt perslucht gebruikt. Transportlucht is altijd op lage druk. Persluchtdrogers zijn gemaakt voor een veel hogere persluchtdruk en kunnen dus niet ingezet worden. Het gevolg? Samenklonterend bulkgoed dat verstoppingen in de persluchtleidingen veroorzaakt. En natuurlijk tijd- en geldverslindende schoonmaakkosten.

Speciaal voor transportinstallaties ontwikkelde BEKO TECHNOLOGIES daarom een lage druk koeldroger: de DRYPOINT® RA. Met deze koeldroger kunt u droge stoffen voortaan efficiënt transporteren. Onze lage druk koeldroger werkt volgens het principe van tegenstroom en kenmerkt zich door een minimale stromingsweerstand. Dat laatste is bij een lagedruk-compressie van essentieel belang.

Wij installeerden een DRYPOINT® RA bij melkpoederproducent Nukamel. Voorheen moesten zij het hele transportsysteem reinigen om klontvorming en bacteriegroei te voorkomen. Vaak al na het lossen van twee of drie vrachtwagens. Nu heeft de transportlucht weer de ideale temperatuur van 22°C. De luchtvochtigheid is gedaald van 100% tot slechts 30%. Eveneens een ideale waarde.

Condensaataftap BEKOMAT®

Condensaat kan uw persluchtinstallatie beschadigen en uw levensmiddelenproducten vervuilen. De BEKOMAT® condensaatautomaat tapt vocht af met behulp van een elektronische niveausensor. Een BEKOMAT® condensaataftap voert dus alleen condensaat af als het echt nodig is. Dat is wel anders bij de gebruikelijke condensaatafvoeren met vlotters die open blijven staan of met tijdgestuurde magneetventielen.

De voordelen van een elektronische, niveaugestuurde condensaataftap voor uw persluchtinstallatie zijn legio:

  • U verliest geen dure perslucht.
  • U bespaart energie en vermindert de CO2-emissie.
  • Uw energierekening gaat flink omlaag.
  • U heeft de investering binnen 6 maanden terugverdiend.

In 1982 ontwikkelde Berthold Koch de eerste BEKOMAT®. Dat deed hij met de meest eenvoudige middelen in een kleine garage in Düsseldorf. Met deze uitvinding veranderde hij de condensaatbehandeling voorgoed. Het verlies van kostbare perslucht was in één klap verleden tijd. Het succes van de BEKOMAT® wordt wereldwijd erkend: wij maken de BEKOMAT® condensaataftap voor alle grote compressorfabrikanten. Dit doen wij onder eigen label van de klant.

Persluchtkosten verlagen, kwaliteit verhogen

Energiebesparing is vandaag de dag een veel besproken onderwerp. Als consument houden we onze uitgaven scherp in de gaten. Ook op de werkvloer kunnen we kosten verlagen en kwaliteit verhogen.

De kleinste handelingen hebben grote gevolgen. Persluchtverbruik is bijvoorbeeld heel eenvoudig te meten door meetapparatuur strategische te plaatsen. Door flow, druk en dauwpunt te meten, wordt het snel duidelijk welke maatregelen genomen moeten worden om het rendement te ver-beteren, de kwaliteit te verhogen en de kosten te verlagen.

De voordelen op een rij:

  • Overzicht in persluchtverbruik door één druk op de knop
  • Inzicht in knelputen
  • Alarmmelding bij overschrijding waardes
  • Kostenanalyse weergegeven in m3 en Euros
  • 24/7 bewaking van kwaliteit

Bekijk onze flyer voor meer informatie.

Verbeterde persluchtdroger

Verbeterde persluchtdroger

BEKO TECHNOLOGIES, ontwikkelaar van producten en systemen voor perslucht- en condensaatbehandeling, heeft een nieuwe versie van de Drypoint M Plus persluchtdroger ontwikkeld.

De huidige persluchtdroger Drypoint M Plus heeft voor het gebruik geen elektrische aansluiting nodig, heeft een kleine ecologische voetafdruk en kan een drukdauwpunt van -40 graden Celsius bereiken, die onder bepaalde omstandigheden verder kan dalen.

Lees verder.