Banner Bizerba Nederland B.V.

Over Bizerba

Bizerba biedt een wereldwijd uniek portfolio van hard- en software oplossingen rondom de kerncompetentie "wegen". Onze klanten zijn werkzaam in de branches ambachtelijke industrie, handel, industrie en logistiek. Bizerba's aanbod omvat producten en oplossingen voor de activiteiten snijden, verwerken, wegen, afrekenen, controleren, orderpicken en etiketteren. Een uitgebreide dienstverlening van advies over service en leasing, evenals verbruiksmaterialen zoals etiketten ronden het scala aan oplossingen af.

Wegen

Bizerba is specialist op het gebied van weegtechnologie en (prijs)etikettering. Wij bieden snelle, volautomatische weeg- en etiketteersystemen, waarmee u honderden verpakkingen per minuut kunt wegen en etiketteren. Ook voor weegterminals, precisieweegschalen en controleweegschalen kunt u bij ons terecht. Alle weeg- en etiketteerlijnen van Bizerba zijn modulair opgebouwd, zodat u de lijn later indien noodzakelijk altijd kunt uitbreiden. De producten voldoen aan alle eisen die binnen de voedingsmiddelenindustrie gelden.

Checkwegers

Voor het uitsorteren van ondichte verpakkingen, verkeerde etikettering of onleesbare barcodes is een visie inspectie systeem onontbeerlijk. Volautomatische checkwegers kunt u gebruiken voor de controle van het vulgewicht en voor sorterings- en classificatiedoeleinden. De controlewegers van Bizerba kunt u heel gemakkelijk integreren aan het einde van de verpakkingslijn of in de weeg- en etiketteerlijn. Eventueel in combinatie met een metaaldetector, zodat u de verpakkingen ook kunt controleren op productvreemde stoffen.

Metaaldetectie

Niets is erger dan wanneer klanten zich verwonden aan vreemde voorwerpen in de verpakte levensmiddelen uit uw productieomgeving. Metaaldetectie spoort alle ijzerhoudende en niet-ijzerhoudende metalen in de verpakkingen op. Alleen zo kunt u de kwaliteit van uw producten garanderen en recalls voorkomen. De metaaldetectoren van Bizerba detecteren uiteraard betrouwbaar en zijn bovendien erg snel. Onze metaaldetectoren kunnen in elk gewenst weeg- en etiketteersysteem ingepast worden. Voor het automatisch uitwerpen van de verontreinigde producten kunt u de metaaldetectie uitbreiden met een rejectsysteem.

Zowel de metaaldetectoren als de scheidingssystemen voldoen aan de strikte hygiënische eisen overeenstemmend met HACCP, IFS en BRC. De machines zijn gemaakt van roestvrij staal met beschermingsklasse IP65. Indien gewenst bieden wij ook IP66/IP69.

Visie inspectie

Volledig optische verpakkingsinspectie voor de eenvoudige integratie aan het einde van de verpakkingslijn. De ThermoSecure L controleert de lasnaden, etiketten en informatie op de boven- en onderkant van de verpakkingen. Het standalone-inspectieapparaat herkent onjuiste verpakkingen reeds voor het kartonneren en voert deze af. Bij productieafwijkingen worden medewerkers direct gewaarschuwd om corrigerend te kunnen ingrijpen.

ThermoSecure L voorkomt ingewikkelde nabewerking, klachten en terugroep van producten vanwege onjuiste verpakkingen. ThermoSecure L is compatibel met veel producttypen en kan voor talrijke controletaken worden ingezet. Standaard wordt de machine geleverd met beveiligingstype IP65.

Lees meer over dit onderwerp

Röntgen inspectie

Productinspectiesystemen voor het traceren van moeilijk op te sporen materialen, eventueel Inline, zijn X-RAY systemen. Deze röntgen inspectie systemen traceren metalen verontreinigingen en veridchtingen in uw producten, wat de voedselveiligheid ten goede komt. Bovendien worden claims en dure recalls voorkomen. De X-RAY röntgendetector onderschept metaal, glas, kapotte producten, botten, plastic en vele andere materialen probleemloos. Onvolkomenheden en verontreinigingen worden gedetecteerd tijdens de inspectie van de inhoud ten behoeve van uw kwaliteitscontrole.

Lees meer over dit onderwerp

Afvulinstallaties

Is werkveiligheid binnen uw organisatie een belangrijk thema? En is afvullen, wegen en etiketteren van vloeistoffen één van uw activiteiten? Dan is de juiste keuze voor een afvulmachine of een precisie doseersysteem of een vulmachine in lijn met een weeg- en etiketteer oplossing voor u van groot belang.

Lees meer over dit onderwerp

Etiketten

De finishing touch van Bizerba's portfolio zijn de etiketten en verbruiksmaterialen als bonrollen, thermotransferbanden en verpakkingsfolie zelf. Van functionele systeemetiketten voor het etiketteren van goederen tot glanzende, kleurrijke etiketten van non-thermopapier en non-thermofolie die goed opvallen in de winkel.

Voorkomen van recalls

In Europa zijn ongeveer 3.000 recalls van levensmiddelen per jaar. Meestal gaat het om productvreemde stoffen in het eten of om verkeerde informatieverstrekking op de etiketten. Terugroepingen brengen heel wat kosten met zich mee. Het voorkomen van recalls is beter dan genezen. Met de hard- en softwareoplossingen van Bizerba kunt u het aantal terugroepingen sterk terugdringen. Er glippen er geen foutieve of verkeerd aangebrachte etiketten meer door de mazen van het net. Verpakkingen met open sluitingen, losse naden of gaatjes in de folie worden automatisch gescheiden. Vervallen producten worden er feilloos tussenuit gepikt.

Wilt u weten welke oplossingen Bizerba u kan adviseren om het aantal terugroepacties van uw productieomgeving te beperken? Neem gerust contact op met een van onze medewerkers voor meer informatie over het voorkomen van recalls.

Bekijk het volledige persbericht

Procesoptimalisatie

Procesverbeteringen verhogen de leveringsbetrouwbaarheid en de klanttevredenheid. Uiteindelijk leidt procesoptimalisatie altijd tot groeiende winstcijfers. Maar hoe komt u erachter welke machines en systemen u efficiënter kunt laten werken en wat er precies moet veranderen? De softwareoplossingen van Bizerba helpen bij procesoptimalisatie. U kunt onze softwareproducten koppelen aan de weeg-, etiketteer- en inspectiesystemen die in uw industriële voedingsbedrijf gebruikt worden. Op die manier kunt u de productiegegevens registreren en evalueren. De verzamelde data geeft u het benodigde inzicht om de juiste

Lees het volledige persbericht

Bizerba Retail

Bizerba Total Retail Concept

Totale ontzorging van retailers dankzij het Bizerba Total Retail Concept: Wachtrijen managen in winkels, schapkaartjes elektronisch voorzien van actuele prijzen, software oplossingen en apps die helpen de bedrijfsvoering te verbeteren van onder andere slagerijen, kaas- en delicatessenwinkels en andere foodretailers. Naast de oplossingen voor de activiteiten snijden, verwerken, wegen, afrekenen, controleren, orderpicken en etiketteren omvat het Bizerba Total Retail Concept een uitgebreide dienstverlening. Iedere winkel is uniek. Afhankelijk van de specifieke situatie in de winkel van de klant, wordt het Total Retail Concept modulair samengesteld om tot de meest efficiënte oplossing te komen. Winkeliers zijn er bij gebaat dat klanten snel en goed geholpen kunnen worden. Wachtrijen en bestellingen moeten goed georganiseerd en afgehandeld worden. Dat kan alleen met behulp van betrouwbare apparatuur en innovatieve oplossingen, die voldoen aan de laatste veiligheids- en hygiëne voorschriften. De Bizerba oplossingen worden aangestuurd door slimme software en zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen met als doel het rendement en de klanttevredenheid in de retailsector te verhogen. Bizerba's wereldwijde branchekennis en een volwaardig eigen servicenetwerk zorgen voor totale ontzorging van retailers.

Lees meer over dit onderwerp

Retail weegschalen

Van wegen tot kassafuncties en afdrukken tot cross selling, bieden K-Class weegschalen van Bizerba de juiste oplossing voor alle taken in de winkel: de toonbankweegschaal voor de verswarenafdeling, de hangweegschaal voor de vishandel, de toonbankweegschaal met optionele kassafunctie als ondersteuning bij de actieve verkoop met bediening.

Snijmachines

Verticaalsnijmachines VS zijn ook verkrijgbaar met optionele weegschaal voor tot op het gram nauwkeurig snijden. Voordelen van de lage constructie: een ergonomische bediening van de slede die inspanning voorkomt en oogcontact met de klant mogelijk maakt.

Lees meer over dit onderwerp