Bresc

Bresc uw koelverse knoflook- en kruidenspecialist

Bresc is de knoflook- en kruidenspecialist gericht op de Europese foodprofessional. Wij bieden koelverse ready-to-use oplossingen in uiteenlopende volumes. Van single purees en grof gesneden ingrediënten tot authentieke kruidenmelanges direct te gebruiken. Inspiratie doen wij op binnen de gastronomie en vertalen wij door naar onze partners in de voedingsindustrie.

In onze optiek gaat het begrip koelvers verder dan alleen maar het aanbieden vanuit het koelschap, namelijk: de koppeling naar convenience. Gebruiksgemak.

Een vers product, verwerkt op een manier waarop het door de culinaire professional direct gebruikt kan worden in zijn gerechten. De unieke eigenschappen van de ingrediënten blijven behouden en gebruiksgemak staat op de voorgrond. Hierbij blijven constante kwaliteit en authentieke smaken gewaarborgd. Onze producten worden, voordat ze op de markt komen, aan strenge tests onderheven. Kwaliteit moet je namelijk waarmaken!

Om onze klanten van informatie en inspiratie te voorzien hebben wij meerdere disciplines en vakgebieden als Marketing, R&D, Inkoop en QESH in huis. Wij streven ernaar dé producent en inspirator in koelverse oplossingen te zijn voor iedere professional die op een culinaire manier met het bereiden van voedsel bezig is.

Wij maken bij de ontwikkeling van onze producten geen gebruik van toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen of van onnodige hoeveelheden suiker, zout en zuur. Dit zijn namelijk allemaal ingrediënten die van invloed zijn op de smaak van het eindproduct en in smaak doen wij geen concessies.

Wij gaan uit van authentieke smaken, optimaal gebruiksgemak en constante kwaliteit.

Get inspired by Bresc


Culinair netwerk

Wij werken samen met verschillende chefs uit meerdere horecasegmenten en landen. Op deze manier leren wij van de Bresc gebruiker. In de rubriek 'In de keuken' lees je ervaringen van verschillende chefs.

Op internationale beurzen gaan wij in gesprek met professionals of (nieuwe) klanten over de marktwerking, trends, grondstoffen en culinaire oplossingen op maat. Wij informeren en inspireren en halen ook zo onze culinaire inspiratie van 'over de grens', dit alles om een zo compleet mogelijk pakket te kunnen bieden aan onze partners.

Bresculinair

Bresculinair is het culinaire platform voor de moderne foodprofessional! Op dit platform informeren en inspireren wij met allerlei gerechten die je terug kunt vinden op menig menukaart. Inspiratie vanuit de vele etnische keukens. Daarnaast bied Bresculinair informatie over de historie, de achtergrond en het terroir (oorsprong) van onze ingrediënten zoals knoflook, gember en citroengras.
Get inspired op www.bresculinair.nl!

Foodpairing

Bresc is altijd op zoek naar de beste smaken, maar ook naar nieuwe innovatieve manieren om smaken te combineren. Foodpairing is hier een goed voorbeeld van. Het stimuleert het combineren van mondiale smaken en het out of the box denken. Deze tool gaat uit van het gegeven dat producten uit meerdere smaakmoleculen bestaan, ieder met zijn eigen profiel. Deze profielen worden aan de hand van wetenschappelijke analyses vastgesteld. Naarmate de profielen van producten meer met elkaar overeen komen, hoe beter de match. Om de overeenkomsten en combinaties aan te duiden wordt er gebruik gemaakt van zogeheten Foodpairing trees.
Lees hier meer over foodpairing.