nieuws

Intertaste acquireert kruiden en specerijen business van Caldic België

Product & Bedrijfsnieuws

Intertaste acquireert kruiden en specerijen business van Caldic België

Intertaste en Caldic maken de acquisitie van Caldic’s activiteiten in kruiden, specerijen, gedroogde groente en seasonings in België bekend. De overgenomen activiteiten zijn een welkome uitbreiding op het klanten- en ingrediëntenportfolio van Intertaste.

Met deze acquisitie versterkt Intertaste haar positie op de Belgische, Franse en Nederlandse markt. De activiteiten die worden overgenomen sluiten tevens naadloos aan op de reeds door Intertaste verwerkte pure kwaliteitsingrediënten. De officiële transactie datum van de overname is 20 april 2015. 

Desinvestering Caldic

De desinvestering van de kruiden en specerijen business, met haar eigen marktdynamiek, stelt Caldic in staat om zich te richten op haar sterk groeiende voedingsingrediëntenactiviteiten. Caldic heeft als doel de groei te excelleren door een focus op verdere ontwikkeling van productconcepten, de verkoop van innovatieve ingrediënten en functionele oplossingen in de vorm van op-maat geproduceerde blends. 

Intertaste Food Ingredients

Intertaste Food Ingredients is actief op het gebied van kruiden, specerijen en groente, en smaakoplossingen gebaseerd op deze ingrediënten. Intertaste heeft een sterke focus op puurheid, mogelijk gemaakt door in-house processing in Nederland. Intertaste Food Ingredients levert enkelvoudige grondstoffen, seasonings voor de belangrijkste voedingsapplicaties – van snacks tot noodles. In de vers-markt leveren zij smaakoplossingen aan retail- en convenience segmenten. De aangekondigde acquisitie past naadloos bij de expansie plannen van Intertaste – zowel geografisch als op het gebied van applicatie segmenten. 

Caldic

Caldic is een internationale distributeur en producent van ingrediënten, producten en totaaloplossingen voeding, chemische en technische industrie. Met vestigingen in Europa, Noord Amerika en Azië levert Caldic een breed assortiment kwaliteitsproducten en aanverwante diensten aan vele industrieën, inclusief innovatieve voedingsingrediënten, natuurlijke producten en functionele oplossingen voor alle segmenten in de voedingsmarkt. Verdere waarde wordt toegevoegd door gepersonaliseerde diensten op het gebied van supply chain, productie en applicaties. Caldic is een full service distributeur voor hun partners in de wereldwijde voedingsindustrie.

Reageer op dit artikel