nieuws

Finse haver en rogge via Lithos naar de Benelux

Product & Bedrijfsnieuws

Finse haver en rogge via Lithos naar de Benelux

Lithos Ingredients gaat haver- en rogge-ingrediënten van het Finse bedrijf Fazer in de Benelux op de markt zetten. De ingrediënten zijn 100% natuurlijk, ggo-, soja- en zuivelvrij.

Het Finse Fazer is van oudsher thuis in de bakkerijsector met hoogwaardige mixen en richt zich steeds meer richt op specialiteiten zoals haver bètaglucaan (10%, 30%), havereiwit (30%) en rogge vezel.

Bètaglucaan (oplosbare voedingsvezel) uit haver levert een positieve bijdrage aan de hartgezondheid en kent verschillende goedgekeurde EFSA gezondheidsclaims (cholesterolverlaging, hartgezondheid).Toepassingen liggen in brood, koek, meel, ontbijtproducten, voedingssupplementen, strooisels en tal van andere producten.

Het havereiwit past goed bij voeding met een verhoogd eiwitgehalte.De Fazer roggevezel is een uitgebalanceerde combinatie van oplosbare en niet-oplosbare vezels die eenvoudig aan veel verschillende producten kan worden toegevoegd zoals bakkerijproducten, supplementen, drinkmixen en ontbijtgranen.

Reageer op dit artikel