nieuws

Dumoulin Hombourg gecertificeerd “VLOG ggo-vrij”

Product & Bedrijfsnieuws

Dumoulin Hombourg gecertificeerd “VLOG ggo-vrij”

De Dumoulin-fabriek (Groep AVEVE) in Hombourg (bij Luik) is de eerste veevoederfabriek in België die de bepaling ‘VLOG geprüft’ (of ‘VLOG Verified’) achter haar naam mag zetten. De vestiging is hiermee de eerste Belgische ggo-vrije gecertificeerde veevoederproductiefabriek.

In België bestaat nog geen officieel ‘ggo-vrij’ lastenboek, bericht Benoît Brouwers, gedelegeerd bestuurder Dumoulin NV. In Duitsland daarentegen is er het label ‘Ohne Gentechnik’ (zonder genetische manipulatie), wat het equivalent is van de Nederlandse vermelding ‘ggo-vrij’.

VLOG

Het label wordt sinds 2009 door de instantie VLOG (Verbandes Lebensmittel ohne Gentechnik) beheerd en is alom bekend bij de consumenten en bedrijven van de voedingsmiddelensector. 2 500 levensmiddelen dragen het label: vlees, eieren, zuivelproducten, pasta, vruchtensap, honing, enz. Om aan de norm ‘Ohne Gentechnik’ te voldoen, moeten die dierlijke producten afkomstig zijn van dieren die ggo-vrije voeding hebben gekregen.

Lastenboek

Bedrijven die het ‘VLOG’-label (zonder het gebruik van ggo’s) willen hanteren, moeten zich aan een uiterst streng lastenboek houden. Zo legt het lastenboek de leden specifieke productiemethodes op en worden er herhaaldelijk audits uitgevoerd. De drempel voor onvoorziene verontreiniging ligt op 0,9%.

 

Reageer op dit artikel