nieuws

Ulrick & Short lanceert eivervanger voor glutenvrije bakkerijproducten

Product & Bedrijfsnieuws

Ulrick & Short lanceert eivervanger voor glutenvrije bakkerijproducten

Ulrick & Short lanceert een eivervanger voor glutenvrije bakkerijproducten. Het ingrediënt ovaprox F is de nieuwste toevoeging aan het ovaprox-assortiment van de Britse ingrediëntenproducent voor clean label. Het bootst de textuureigenschappen van het ei na.

R&D-technoloog Emma Walker: “We hebben drie jaar gewerkt aan eivervangers. De technologieën waren vooral afgestemd op de traditionele bakkerijmarkt. De volgende logische stap was om een product te ontwikkelen dat is afgestemd op de glutenvrije markt.” Daarmee speelt Ulrick & Short in op de trend vrij-van. 

Ei-reductie een uitdaging

Walker legt uit dat ei-reductie een uitdaging was. “Glutenvrije producten zijn voornamelijk op basis van zetmeel. Het is de kunst om een oplossing te ontwikkelen die zowel de functionaliteit van eieren vervangt als goed werkt met zetmeel.”

Trend vrij-van

Ovaprox F is geschikt om 25% van het ei te vervangen in glutenvrije bakkerij producten zoals cakes, muffins, cupcakes en pannenkoeken. Het is vrij van gluten en zuivel, clean label en niet-gemodificeerd. Ulrick & Short speelt in op de trend vrij-van.

Stabiele prijs

Ulrick & Short brengt niet alleen de functionele eigenschappen van ovaprox F onder de aandacht, maar ook de stabiele prijs. “Sinds het fipronilschandaal was de eiermarkt uitzonderlijk volatiel. Dat leidde tot prijsschommelingen en heeft fabrikanten hard getroffen. Onze eivervanger is een effectieve manier om de fluctuaties te beperken.”

 

 

Reageer op dit artikel