nieuws

Nieuwe generatie verpakkingsmachines en printers

Product & Bedrijfsnieuws

Automated Packaging Systems introduceert met de ‘Autobag 600-reeks’een nieuwe en verbeterde generatie verpakkingsmachines. Ook zijn twee nieuwe printers gelanceerd, de AutoLabel 500 en 600, die specifiek ontworpen werden om bij de nieuwe verpakkingsmachines aan te sluiten.

Nieuwe generatie verpakkingsmachines en printers

In vergelijking met de voorgangers,  de AB255 en AB255 OneStep machines, bieden de nieuwe Autobag 600 verpakkingsmachines heel wat voordelen, zoals een hogere verpakkingssnelheid, een betere temperatuurregeling bij het sluiten van de zak en een meer intuïtief besturingssysteem via het AutoTouch™-controlescherm.

Diverse formaten

De brede verpakkingsmachines van Autobag vullen en sluiten zakken tot 400 mm breed en 650 mm lang. Het formaat van de zakken kan bovendien snel gewisseld worden bij gebruik van de Autobag voorgeopende zakken-op-rol. De ‘next-bag-out’-technologie van de Autobag 650 zorgt er voor dat de verpakkingstoepassingen waarbij vaak van product en etiket gewisseld wordt, nauwkeurig en efficiënt verlopen. Omdat de printer rechtstreeks boven de volgende te vullen zak gepositioneerd wordt, kan dit verpakkingssysteem in één stap drukken en indexeren, zodat er geen zakken verloren gaan, er geen wachtrijen ontstaan en er geen aparte labelapparatuur nodig is.

Innovatieve printers

De nieuwe printers van Automated Packaging Systems, de AutoLabel 500 en 600, sluiten naadloos aan bij de technologie van de nieuwe Autobag 600-reeks. De printers vervangen de oude PI412C- en PI412CW-printers. Ze printen afbeeldingen, tekst en barcodes in hoge resolutie rechtstreeks op de zak, tot een grootte van 100 mm breed en 500 mm lang. De precieze locatie kan aangepast worden tijdens de printopdracht.

Beide printers bevatten een geüpdatete printmotor en bieden standaard een universele connectiviteit via Ethernet, USB, seriële en parallelle poorten. De resolutiemogelijkheden gaan van 203 tot 406 dpi, met printsnelheden van 200 mm per seconde.

 

Reageer op dit artikel