nieuws

Brevisco en Colruyt vieren eerste Belgische mosselen

Product & Bedrijfsnieuws

Colruyt laat 12 en 13 juli naar verwachting 10 duizend consumenten proeven van de eerste Belgische mosselen van Brevisco. Deze zouden in 2021 in de winkel moeten liggen, zegt Stephan Goethaert.

Brevisco en Colruyt vieren eerste Belgische mosselen

Op 12 juli gaven Colruyt Group en Brevisco bij de Colruytwinkel in Oostende de aftrap van een feestelijk degustatieweekend van 100 % Belgische mosselen. Beide partners onderzoeken samen het kweekpotentieel van mosselen in de Noordzee. En dat werpt stilaan z’n vruchten af, want deze week oogstte Brevisco 3 ton mosselen vlak voor de Belgische kust.

Zaterdag kunnen klanten de Belgische hangcultuurmosselen proeven bij de Colruyt-winkels (zie foto) van Bredene, Middelkerke, Koksijde, Nieuwpoort, Knokke en Blankenberge en de viswinkel Buccinum van Brevisco in Oostende. Beide partners hopen zo meer dan 10.000 klanten te laten kennismaken met échte Belgische mosselen

Belgische mosselen

Stephan Goethaert, directeur Fine Food & Retail Services bij Colruyt Group, benadrukt in Oostende de locale en duurzame kweek op 5 kilometer voor de kust in de Westdiepzone. “Bij het oogsten is er geen bodemverstoring.” Ook wees hij op het ontbreken van pokken op de mossel en zand in de mossel.

Nauwe samenwerking

Brevisco is een pionier in Belgische mosselkweek en betrokken bij onderzoeksprojecten naar kweektechnieken. Goethaert wees op het belang van samenwerking met het bedrijf van Willy Versluys. Dit komt onder meer de kwaliteit ten goede.

Positieve reacties

De eerste reacties waren in Oostende alvast veelbelovend. De klanten van Colruyt apprecieerden de zachte, zilte smaak, het hoge vleesgehalte en de properheid van de mosselen. “Het vleesgehalte is 30% tot 40%, wat opmerkelijker hoger is dan het de gemiddelde waarde, 25%.”

In 2021 in de winkel

Voor de Belgische mosselen in 2021 in de winkel liggen, is het belangrijk het kweekproces verder te optimaliseren en op te schalen en de markt op Nederland te veroveren.

 

 

 

 

Reageer op dit artikel