nieuws

Exclusieve distributieovereenkomst Lithos Ingredients voor eierschaalmembraan

Product & Bedrijfsnieuws

Lithos Ingredients is aangesteld als exclusieve distributeur van wateroplosbare eierschaalmembraan ingrediënten van het Amerikaanse BIOVA. De twee ingrediënten zijn bestemd voor de gewrichtsgezondheid en ‘beauty-from-within’.

Exclusieve distributieovereenkomst Lithos Ingredients voor eierschaalmembraan

Het dunne membraan tussen de eierschaal en het eiwit, dat door de industriële eigebruikers als afval wordt beschouwd, is zeer rijk aan nutriënten en bevat van nature collageen, elastine, hyaluronzuur, glycosaminoglycanen, verschillende eiwitten en aminozuren. Deze staan alle bekend om hun gunstige werking bij onder meer gewrichtsklachten en huidgezondheid.

Gepatenteerd proces

Met Biova’s gepatenteerde proces wordt het membraan van de eierschaal gescheiden waardoor een waardevol en duurzaam ingrediënt beschikbaar komt voor gewrichtsklachten en huidgezondheid. Op BiovaFlex® en BiovaBio® zijn verschillende studies gedaan. Hieruit bleek voor BiovaFlex® een verbeterde gewrichtsfunctie, minder stijfheid, meer activiteit en minder lage rugpijn, zelfs al binnen 5 dagen en met een dosering van 450 mg per dag. Voor de huid resulteerde gebruik van het eierschaalmembraan in minder en minder diepe rimpels.

Biova’s eierschaalmembraan hydrolysaat heeft inmiddels novel food approval met de daarbij behorende 5 jaar exclusiviteit.

De ingrediënten maken de groepen gewrichtsingrediënten en huidgezondheidsingrediënten van Lithos nog robuuster. “De science achter Biova’s ingrediënten, de kwaliteitsbenadering en het holistische karakter van de ingrediënten maken het partnerschap tussen Biova en Lithos een uitstekende match.”

Reageer op dit artikel