nieuws

Packo Pumps lanceert hygiënische zijkanaalpomp

Product & Bedrijfsnieuws

Packo Pumps heeft zijn gamma uitgebreid met een MSCP zijkanaalpomp. De fabrikant biedt zo een oplossing voor toepassingen met schuimende- of viskeuzere vloeistoffen, waar een klassieke centrifugaalpomp het soms lastiger heeft. Reinigbaarheid van de pomp was opnieuw een belangrijke factor in het uiteindelijke ontwerp.

Packo Pumps lanceert hygiënische zijkanaalpomp

Bij veel zijkanaalpompen bevindt de asafdichting zich in een dode ruimte. Bij de MSCP zijkanaalpomp zit de uitlaat van de pomp op de dichtingskamer. Zo wordt de dichtingskamer continu goed doorgespoeld en kan er geen dode ruimte ontstaan.

De impeller

Bij zijkanaalpompen waarvan de impeller aan de buitenkant gesloten is, is er altijd een niet te reinigen nauwe spleet tussen de impeller en het pomphuis. Bijeen open impeller gaan dan weer de schoepen vaak trillen, met veel lawaai als gevolg. Packo koos bij zijn MSCP serie een verbindingsring aan de buitenkant van de schoepen. Enerzijds zullen deze het trillen van de schoepen voorkomen. Anderzijds is de ring zo smal dat de ruimte erachter toch nog gemakkelijk te reinigen is.

Naast de klassieke impeller met rechte schoepen heeft Packo Pumps ook een unieke impeller met geprofileerde schoepen ontworpen voor deze pomp. Daardoor kunnen ze een bredere range werkingspunten uit dezelfde pomp halen. De zuigkamer zelf is trouwens voldoende groot zodat bij het uitzetten van de pomp, er voldoende vloeistof in de pomp blijft. Zo blijft de pomp bij het herstarten volledig zelfaanzuigend. Zoals elke Packo pomp is de MSCP opgebouwd met genormeerde asafdichtingen en motoren.

Luchtverwerkende (hygiënische) toepassingen

Deze zelfaanzuigende zijkanaalpomp is volgens Packo bijzonder geschikt voor toepassingen waar lucht moet doorgepompt worden tegen een hoge tegendruk in de persleiding. De zuigkracht en luchtverwerkingscapaciteit zorgt ervoor dat de zuigleiding volledig leeggezogen wordt, zelfs bij schuimende en iets viskeuzere vloeistoffen. Dankzij deze karakteristieken kan de de pomp ingezet worden bij het lossen van vrachtwagens en bij het pompen in hoge silo’s.  Door zijn hygiënisch design (elektro polijsten als oppervlaktebehandeling) is hij ook uitermate geschikt voor hygiënegevoelige omgevingen.

Reageer op dit artikel