nieuws

Bermuda burger van La Vie en belle in Top 6 Vega burgers

Product & Bedrijfsnieuws

De Bermuda burger van La Vie en belle staat op de vierde plaats in een uitgebreid smaakonderzoek van vegaburgers van de Volkskrant in Nederland. Garden Gourmet staat met 4 producten in de top 6.

Bermuda burger van La Vie en belle in Top 6 Vega burgers

Totaal zijn 82 plantaardige burgers geproefd en dit resulteerde in een top 6 met 16 producten. De redactie van Volkskrant verzamelde ze bij Albert Heijn, Aldi, Ekoplaza, Jumbo, Lidl, Marqt en Plus in Nederland. De burgers werden in drie uur gebakken of gefrituurd en geproefd door zowel verstokte vleeseters, flexitariërs, als overtuigde vegetariërs en veganisten, fijnproevers en alleseters.

Champignonburger Italiaanse kaas

Winnaar is de Champignonburger Italiaanse kaas van familiebedrijf Koolen. Zelfs zonder de paneertruc, is het verdict. “De paddestoelenkwekers weten precies wat lekker is: eigen champignons met Italiaanse kaas en pijnboompitten. ‘Een verademing na al die non-descripte kruidendingen.”

Burger Deluxe mini

Op een gedeelde tweede plaats staat de Burger Deluxe mini van Garden Gourmet. Deze komt volgens het panel het dichtst in de buurt van de burger zoals bekend van de barbecue van de sportclub. “Lekker Mora-achtig bedrijfskantine materiaal, sappig. De Burger Deluxe mini is een van de weinige rundvleesvervangers die tot de verbeelding spreekt. Een prima basis voor een klassiek broodje burger.”

Sofish en Juicy burger

Op twee staan ook SoFish Burgers van SoFine en de Juicy burger Van Koolen (niet te verwarren met champignonbedrijf Koolen).

De SoFish Burger won in 2017 de Vegan Award van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme en ook het Volkskrant-proefpanel reageert opgewekt op de plantaardige visburger: “Visstick. Niks mis mee. Waar is de ravigotesaus?”, luidde het.

Het verdict over de Juicy burger? “Deze smaakt net echt en ziet er goed uit!, Vlezig, sappig en ‘Kruidige worst’.” Niet iedereen is evenwel fan. Sommige panelleden raakten in de war van de structuur. “Het proeft rauw, ook al kan dat niet.”

Bermuda burger

De Bermuda van La vie est belle, op plaats 4, is goed knapperig, maar oogt volgens de redactie van de Volkskrant enigszins vreemd: “Het lijkt wel alsof er as op is gestrooid”, is het commentaar. “Binnenin schuilt wel een aangename romigheid met sappige rozijntjes. Sommigen vinden dat het maanzaad een fijne nasmaak geeft. Niet iedereen is het daarmee eens: ‘Te weeïg zoet.”

Op vier staan ook: Vegetarische Kaasburger van Garden Gourmet, AH Linzenburger van AH Vandaag Vegetarisch, Veggie Chef hamburger en Veggie Chef Javaanse schijf, beide van Jumbo en Boerenkool-pastinaakburger.

Volledige beoordeling

Alle resultaten zijn online te vinden op de website van de Volkskrant.

 

 

 

 

Reageer op dit artikel