nieuws

Colruyt start samenwerking met ambachtelijke brouwers

Product & Bedrijfsnieuws

Colruyt breidt zijn bierassortiment uit met 16 experimentele craftbieren en gaat daarvoor een samenwerking aan met 9 kleine, onafhankelijke brouwerijen van over heel België.

Colruyt start samenwerking met ambachtelijke brouwers

Als Belgisch bedrijf wil de retailer jonge, lokale brouwers ondersteunen in hun activiteiten. De bieren zijn sinds kort beschikbaar in 30 à 50 Colruyt-winkels, voornamelijk in de regio waar ze gebrouwen worden.Vanaf begin augustus is er ook een degustatiebox met 6 craftbieren verkrijgbaar in alle winkels.

In het segment van de genietbieren groeit Colruyt dubbel zo snel als de markt. Maar in die categorie was er nog een leemte.

Trends en vernieuwing

“Als Belgisch retailer vinden we het belangrijk om Belgische brouwerijen te ondersteunen,” vertelt bierconsulent Jo Panneels bij Colruyt. “Vandaar onze focus op Belgische bieren. Daarnaast zijn kwaliteit en vakmanschap de rode draad doorheen ons assortiment. En we kijken uiteraard naar de trends in de biermarkt. Vernieuwing is belangrijk want we willen onze klanten blijven inspireren.”

De bierafdeling bij Colruyt is 99 % Belgisch en omvat de belangrijkste biersoorten en -stijlen.

Craftbieren

Jo Panneels: “Craftbieren maken een sterke opmars en dat puzzelstukje misten we nog in ons aanbod. We blijven inzetten op onze expertise en de introductie van de craftbieren maakt daar deel van uit. Door hun grote klasse en lokale verankering passen deze bieren ook perfect binnen onze filosofie.“

Creatieve knipoog

“Een creatieve knipoog is nooit ver weg, zowel qua inhoud als verpakking,” vertelt Jo Panneels. “Zo brouwt Hof ten Dormaal een bier met witloofwortels. Brouwerij Belgoo gaf zijn IPA de ludieke naam Bloemekei, een verwijzing naar de florale hoptoetsen. En op de Super Sanglier van Brasserie Minne staat een everzwijn verkleed als superman. Hoe gekker, hoe liever. Wat niet wegneemt dat dit kwalitatief hoogstaande bieren zijn. Vaak gaat het om relatief jonge, kleine brouwerijen die, los van alle tradities en commerce, aan het experimenteren slaan en zo de bierwereld heruitvinden.”

Fourpack

De craftbieren worden aangeboden in een verpakking van 4 flesjes. Jo Panneels: “Dat is een bewuste keuze. Vier flesjes zijn ideaal om een bier uit te proberen én om het te delen. De inspiratie daarvoor haalden we uit de craft scene zelf, waar het de gewoonte is om samen te komen onder bierliefhebbers en flesjes bier met elkaar te delen.”

Degustatiebox

Vanaf begin augustus is er ook een degustatiebox verkrijgbaar in alle 240 Colruyt-winkels in België. Daarin zijn 6 bieren van 6 verschillende brouwerijen vertegenwoordigd: Keekebisj (Belgoo), Witgoud (Hof ten Dormaal), XX-Bitter (De Ranke), Rouge Ardenne (Brasserie Minne), Rebel Local (‘t Verzet) en Land van Mortagne (Alvinne).

 

Reageer op dit artikel