nieuws

SodaStream verkocht nu al bijna 3 keer zoveel toestellen dan vorig jaar

Product & Bedrijfsnieuws

In de eerste 6 maanden van 2019 verkocht SodaStream, onderdeel van PepsiCo, in België 191% méér bruiswatertoestellen dan vorig jaar.

SodaStream verkocht nu al bijna 3 keer zoveel toestellen dan vorig jaar

Ook de verkoop van andere producten uit het SodaStream-assortiment kent een spectaculaire groei ten opzichte van vorig jaar: herbruikbare flessen +125%, SodaStream-smaken (zoals de nieuwe reeks Flavors en Goodness) +75%, en koolzuurcilinders +38%.

Mede door Mei Plasticvrij

“Mede dankzij burgerinitiatieven als Mei Plasticvrij en de nieuwsberichten in de media worden steeds meer mensen zich bewust van het probleem van bruiswater en andere koolzuurhoudende dranken verpakt in plastic wegwerpflessen’, verklaart Johan Schepers, General Manager SodaStream Benelux.

“Daar bieden we een duurzaam antwoord op: één herbruikbare SodaStream-fles vervangt duizenden plastic wegwerpflessen. En die boodschap slaat meer en meer aan, met name ook in België, zo blijkt uit onze cijfers.”

SodaStream

Een SodaStream-toestel maakt kraantjeswater in een handomdraai bruisend en zijn plastic wegwerpflessen overbodig. De intensiteit van de bubbels bepaal de gebruikers zelf. SodaStream is actief in 46 landen, waaronder België.

Reageer op dit artikel