nieuws

Besturingseenheden met intuitieve setup en inbedrijfstelling hygiënische afsluiters

Product & Bedrijfsnieuws

De Alfa Laval ThinkTop V50 en V70, de tweede generatie van deze besturingseenheden, zijn speciaal aangepast aan de behoeften van de klanten, terwijl ze zijn voorzien van de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Besturingseenheden met intuitieve setup en inbedrijfstelling hygiënische afsluiters

“We hebben aandachtig geluisterd naar de wensen van onze klanten”, aldus René Stietz, Product Management Valves & Automation, Hygienic Fluid Handling, Alfa Laval. “De wijzigingen die we hebben aangebracht aan de ThinkTop spelen in hoge mate in op de behoeften van klanten.”

Snel en intuïtief

De nieuwe automatische setup functie voor de voor hygiënische afsluiters biedt fabrikanten een snelle en eenvoudige inbedrijfstelling – tot 90% sneller dan de vorige generatie. Bovendien zorgt de live setup functie in combinatie met afsluiterherkenning voor een perfecte match tijdens elke setup procedure.

Aanpasbaar en slim

Omdat de nieuwe ThinkTop past op elke afsluiter van Alfa Laval, is deze perfect voor alle retrofits. Bovendien is de ThinkTop slim. De eenheid is voorzien van zelfdiagnose op 24/7-basis, die zorgt voor controle en herstel van de werking zodra nodig en een verbeterde visuele 360° LEDstandmelding, zodat operators de afsluiterstatus vanaf elke locatie op de productievloer duidelijk kunnen zien.

Duurzaam en betrouwbaar

Door de verplaatsing van de Gore Vent is de ThinkTop duurzamer en betrouwbaarder geworden dan voorheen. Het risico van binnendringend water wordt hierdoor weggenomen.

Esthetisch ontwerp

Het nieuwe ontwerp is uiterst praktisch met een minimalistisch industrieel uiterlijk met strakke lijnen, geen blootliggende schroeven en een compromisloze geometrie. Omdat de eenheid even hoog is als de vorige versie maar 30% compacter, maakt de nieuwe ThinkTop het bouwen van compacte installaties mogelijk. Alle afsluiterfuncties en communicatie worden verzorgd door één inwendige sensor unit boordevol functionaliteit.

Burst seat cleaning

Geoptimaliseerde activeringen van de afsluiter zorgen voor een drastische vermindering van het waterverbruik tijdens de CIP reiniging en tot 90% kostenbesparingen voor reinigingsmiddelen.

Reageer op dit artikel