nieuws

Tetra Pak neemt Obram over

Technologie & Techniek

Tetra Pak neemt Obram over

Met de recente acquisitie van de Poolse kaasinstallatiefabrikant Obram verstevigt Tetra Pak haar productportfolio en expertise in de productie van verse kaas, semi-harde kaas, inclusief pers- & ‘mould handling’ en pekelen. Obram zal binnen Tetra Pak Processing Systems deel gaan uitmaken van Tetra Pak Cheese en Powder Systems.

De overname van Obram versterkt Tetra Pak’s lange termijn visie om voedsel veilig en overal beschikbaar te maken. Het past tevens in de doelstelling om de kennis en kunde verder uit te breiden en wereldwijd te kunnen aanbieden. 

Diverse overnames

Vanuit die visie deed Tetra Pak In de afgelopen jaren diverse acquisities gedaan om het producten- en dienstenpakket naar haar klanten toe te vergroten, zoals CPS (indampen en drogen), Damrow (kaasbereiding), Scanima (oplossen en mixen), Miteco (CSD dranken bereiding), Filtration Engineering en DSS (filtratie) en eerder deze maand Obram.

Obram

In het bedrijf werken ongeveer 280 mensen. Haar belangrijkste engineering en productie-faciliteiten bevinden zich in Olsztyn, in het noorden van Polen, met een tweede productie locatie in Ostrow Mazowiecka. De overeenkomst met Tetra Pak maakt het voor Obram mogelijk om haar wereldwijde bereik verder uit te breiden en de service ondersteuning te verbeteren door Tetra Pak’s verkoopkanalen in meer dan 170 landen.  Obram zal binnen Tetra Pak Processing Systems deel gaan uitmaken van Tetra Pak Cheese en Powder Systems in Heerenveen.

 

Reageer op dit artikel